O fabrică de mezeluri din oraşul Ştefăneşti a fost distrusă de un incendiu

Fabrică de mezeluri Radic Star din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş, a fost distrusă de flăcări în noaptea de miercuri spre joi, pompierii şi poliţiştii efectuând cercetări pentru stabilirea cauzelor incendiului.
Economica.net - joi, 03 dec. 2015, 07:06
O fabrică de mezeluri din oraşul Ştefăneşti a fost distrusă de un incendiu

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, incendiul a izbucnit puţin după miezul nopţii, la faţa locului fiind trimise 11 autospeciale cu apă şi spumă. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi, intervenţia pompierilor durând mai multe ore.

Niciunul dintre cei peste 30 de angajaţi aflaţi în fabrică nu a fost rănit, însă mai multe persoane au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale.

Pompierii şi poliţiştii au început o anchetă pentru stabilirea cauzelor incendiului.

Se naşte un nou „imperiu” în industria alimentară. Patru români au cumpărat cel mai mare teren tranzacţionat anul acesta

Explozii, incendii la fabrici şi combinate din ţară, anii 2013-2015 (cronologie)

Cel mai recent eveniment de acest fel a avut loc, la 5 noiembrie 2015, când o explozie a avut loc, la o fabrică de pâine din Braşov, aflată în spatele stadionului Tineretului, soldată cu trei morţi şi şase răniţi.

Numai în ultimii doi ani, o serie de explozii urmate de incendii, s-a produs la fabrici sau combinate din ţară.

7 noiembrie 2014 – un incendiu a izbucnit la un depozit aflat în comuna prahoveană Albeşti-Paleologu, lângă Gara Cricov, depozit în care se aflau 12 tone de reziduuri petroliere. Nu a existat pericol de propagare a focului şi nici pericol de explozie. Nu au fost înregistrate victime.

11 august 2014 – un incendiu violent izbucnit la un depozit de vopseluri, amplasat pe platforma chimică Săvineşti din judeţul Neamţ, s-a soldat cu moartea unui angajat. Incendiul s-a manifestat cu flăcări de circa 20 de metri, iar fumul degajat era vizibil de la peste 25 de kilometri distanţă.

14 iulie 2014 – un incendiu puternic a izbucnit la depozitul unei fabrici de prelucrare a cauciucului din localitatea Bascov, lângă Piteşti, focul fiind stins după o intervenţie care a durat aproape trei ore.

17 martie 2014 – un incendiu a izbucnit în incinta unei hale situate în zona platformei petrochimice Arpechim de lângă municipiul Piteşti. Personalul depozitului a fost evacuat din incintă.

11 decembrie 2013 – 16 persoane au fost rănite în urma unei explozii urmată de incendiu la o fabrică de cafetiere din localitatea prahoveană Plopeni Sat. Din cele 16 persoane, nouă au fost internate la spital, iar alte 7 au suferit atacuri de panică.

2 octombrie 2013 – trei pompieri au suferit arsuri, în timp ce acţionau pentru lichidarea unui incendiu, care a cuprins un depozit de deşeuri toxice din municipiul Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, amenajat pe platforma fostei uzine de autovehicule Aro. De asemenea, un angajat al societăţii care deţine depozitului a suferit arsuri pe faţă şi mâini în timp ce încerca să stingă incendiul.

2 octombrie 2013 – un incendiu a izbucnit la hala de producţie a unei fabrici de mase plastice din comuna argeşeană Căteasca, amplasată în apropierea autostrăzii A1. Aceasta a fost distrusă în totalitate.

26 august 2013 – cinci muncitori au fost răniţi într-o explozie produsă la combinatul Mechel Târgovişte, la una dintre oţelăriile Combinatului de Oţeluri Speciale.

13 august 2013 – un incendiu a izbucnit la fabrica de vopseluri Sovecord din Slatina, în care au ars acoperişurile a trei clădiri, o anexă şi un garaj. Acesta a fost lichidat şi nu au fost înregistrate victime.

12 iulie 2013 – o fabrică de lapte a fost mistuită de un incendiu, în localitatea suceveană Panaci, din cauza unui scurtcircuit la conductori defecţi ai instalaţiei electrice.

10 mai 2013 – patru persoane au fost rănite, iar una a decedat, în urma unei puternice explozii produse la o fabrică de încărcat butelii de oxigen din municipiul Braşov.

19 ianuarie 2013 – pompierii militari băcăuani au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit după o explozie produsă la un rezervor de ţiţei în localitatea Floreşti. În urma deflagraţiei, un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost transportat la spital, având dislocat şoldul drept.

Agerpres

Te-ar mai putea interesa și
Aprobarea UE pentru vaccinul rusesc Sputnik V, întârziată – surse
Aprobarea UE pentru vaccinul rusesc Sputnik V, întârziată – surse
Aprobarea pentru vaccinul rusesc anti-coronavirus Sputnik V de către Uniunea Europeană va fi întârziată din cauză că termenul limită de 10 iunie pentru transmiterea de date a fost ratat, au......
România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale costului cu mâna de lucru în primul trimestru
România, printre ţările UE cu cele mai mari creşteri ale costului cu mâna de lucru în primul trimestru
Costul orar cu mâna de lucru în întreaga economie a crescut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,7% în UE, în primul trimestru ...
UE dă undă verde pentru revenirea turiştilor americani, chiar şi nevaccinaţi împotriva COVID-19
UE dă undă verde pentru revenirea turiştilor americani, chiar şi nevaccinaţi împotriva COVID-19
Ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au dat undă verde miercuri introducerii Statelor Unite pe lista ...
MacKenzie Scott, fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, anunţă o donaţie de 2,74 miliarde de dolari
MacKenzie Scott, fosta soţie a antreprenorului Jeff Bezos, anunţă o donaţie de 2,74 miliarde de dolari
 MacKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului grupului Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a anunţat marţi ...