1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

O firmă din Sibiu exportă în America de Sud de milioane de euro aparate pentru sălile de joc

Firma Baum, care produce aparate de sloturi ('păcănele') la Dumbrăveni (Sibiu) şi operează o reţea de 31 de săli de joc în zona Transilvaniei, a înregistrat o cifra de afaceri de 53 milioane lei, rulajul fiind susţinut în special de piaţa din America de Sud, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Octavian Manu.

10 aug, 2014 | Agerpres

Societatea exportă aparate de sloturi şi sisteme de jackpot în Columbia, Peru, Panama, Mexic şi Irlanda, pieţele externe fiind cele care au generat creşterea afacerilor, în condiţiile în care piaţa autohtonă este blocată acum în contextul apariţiei unor iniţiative legislative împotriva industriei jocurilor de noroc.

'Afacerile au crescut cu pieţele noi din America de Sud. Exportăm peste jumătate din producţie. Acum ne concentrăm pe Africa de Sud şi alte state Africa' , a precizat Octavian Manu. Aparatele de sloturi produse de Baum la Dumbrăveni sunt foarte competitive, în condiţiile în care respectă cele mai noi standarde internaţionale în domeniu şi costă 4.500-5.500 de euro, de aproape trei ori mai puţin comparativ cu alţi producători internaţionali.

Capacitatea maximă de producţie este de circa 450 de aparate pe lună. Cel mai bun an pentru Baum a fost 2007, iar cei mai slabi 2008 şi 2009. Primul aparat de sloturi conceput în România, de Baum, a fost Dracula, tip multigame, cu trei jocuri, prezentat în 2007 la Romexpo, la o expoziţie de specialitate.

La Dumbrăveni, Baum produce din 2008, în locaţia unei foste fabrici de tricotaje. Compania are 550 de angajaţi, din care aproape 50 lucrează la montajul aparatelor de sloturi. Aparatele şi software-ul sunt proiectate în România.

Unele componente, precum microprocesoarele, părţi din carcasa şi imprimantele de tichete sunt importate, iar matematica care stă la baza aparatelor, programate să ofere ca premii 92-96% din sumele încasate, este realizată chiar de Octavian Manu.

El a explicat că acest coeficient privind cota din încasări care se întoarce ca premii către jucători vizează o anumită perioadă de timp (100 de milioane de rotaţii ale rolelor pentru combinaţii de simboluri), dar aparatele pot fi setate să ofere câştiguri mai mici şi mai dese sau mai mari şi mai rare, ţinând cont şi de specificul locaţiei în care va fi amplasat echipamentul.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO