O firmă din Sibiu exportă în America de Sud de milioane de euro aparate pentru sălile de joc

Firma Baum, care produce aparate de sloturi ('păcănele') la Dumbrăveni (Sibiu) şi operează o reţea de 31 de săli de joc în zona Transilvaniei, a înregistrat o cifra de afaceri de 53 milioane lei, rulajul fiind susţinut în special de piaţa din America de Sud, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al companiei, Octavian Manu.
Economica.net - Dum, 10 aug. 2014, 12:59
O firmă din Sibiu exportă în America de Sud de milioane de euro aparate pentru sălile de joc

Societatea exportă aparate de sloturi şi sisteme de jackpot în Columbia, Peru, Panama, Mexic şi Irlanda, pieţele externe fiind cele care au generat creşterea afacerilor, în condiţiile în care piaţa autohtonă este blocată acum în contextul apariţiei unor iniţiative legislative împotriva industriei jocurilor de noroc.

‘Afacerile au crescut cu pieţele noi din America de Sud. Exportăm peste jumătate din producţie. Acum ne concentrăm pe Africa de Sud şi alte state Africa’ , a precizat Octavian Manu. Aparatele de sloturi produse de Baum la Dumbrăveni sunt foarte competitive, în condiţiile în care respectă cele mai noi standarde internaţionale în domeniu şi costă 4.500-5.500 de euro, de aproape trei ori mai puţin comparativ cu alţi producători internaţionali.

Capacitatea maximă de producţie este de circa 450 de aparate pe lună. Cel mai bun an pentru Baum a fost 2007, iar cei mai slabi 2008 şi 2009. Primul aparat de sloturi conceput în România, de Baum, a fost Dracula, tip multigame, cu trei jocuri, prezentat în 2007 la Romexpo, la o expoziţie de specialitate.

La Dumbrăveni, Baum produce din 2008, în locaţia unei foste fabrici de tricotaje. Compania are 550 de angajaţi, din care aproape 50 lucrează la montajul aparatelor de sloturi. Aparatele şi software-ul sunt proiectate în România.

Unele componente, precum microprocesoarele, părţi din carcasa şi imprimantele de tichete sunt importate, iar matematica care stă la baza aparatelor, programate să ofere ca premii 92-96% din sumele încasate, este realizată chiar de Octavian Manu.

El a explicat că acest coeficient privind cota din încasări care se întoarce ca premii către jucători vizează o anumită perioadă de timp (100 de milioane de rotaţii ale rolelor pentru combinaţii de simboluri), dar aparatele pot fi setate să ofere câştiguri mai mici şi mai dese sau mai mari şi mai rare, ţinând cont şi de specificul locaţiei în care va fi amplasat echipamentul.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai afectați păgubiți
Schimbări la plata daunei RCA pentru păgubiții din falimente tip City Insurance sau Euroins. Prioritate pentru cei mai ...
Despăgubirile din vătămări corporale și decese acoperite de RCA vor avea prioritate la plată în cazul în care asigurătorul șoferului vinovat este faliment, iar dauna va fi plătită, de......
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă ...
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...