O nouă amânare: Autostrada Sibiu – Piteşti ar putea fi gata abia în 2023

Autostrada Sibiu - Piteşti ar putea fi gata în ultima parte a anului 2023, iar valoarea totală a investiţiei depăşeşte 1,67 miliarde euro, se arată într-un document al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).
Economica.net - vin, 08 ian. 2016, 12:53
O nouă amânare: Autostrada Sibiu - Piteşti ar putea fi gata abia în 2023

Aceasta urmează a fi finanţată din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), trimestrul al treilea din 2017 fiind data estimată pentru semnarea contractului de finanţare. Data planificată pentru începerea implementării este ultimul trimestru din 2017, iar în prima parte a anului 2018 este de aşteptat să fie semnate primele contracte de lucrări.

În data de 9 decembrie 2015, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, spunea, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget, că lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017 în condiţiile în care licitaţiile vor putea începe în vara anului 2016.

‘Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuţia. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate şi încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăştie – Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitaţiile pentru proiectare şi lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările’, a spus Costescu.

Sibiu-Piteşti este una din cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional. Lucrările ar urma să înceapă de la capetele şoselei, întâi cel din nord, 10 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa şi apoi cel din sud, 31 de kilometri dintre Piteşti şi Curtea de Argeş.

Conform CNADNR, această variantă de traseu va avea o lungime de 130,157 kilometri, pe parcursul căreia vor fi săpate nu mai puţin de 16 tuneluri în lungime totală de 13795 m. Mai mult, vor fi construite 90 de poduri mai mici de 100 m şi 58 de poduri mai mari de 100 m. Lungimea totală a structurii va fi de 29544 m şi vor fi incluse 8 noduri. Valoarea estimată a autostrăzii este de 1,990,188,000 euro.

Potrivit Master Planului pentru Transporturi, costul pe kilometru pentru cele două tronsoane variază între 6 şi 8,7 milioane de euro.

Sibiu-Piteşti este singurul tronson care lipseşte din autostrada care ar urma să lege graniţa de vest a ţării cu Capitala şi, mai departe, cu Portul Constanţa. Toate celelalte tronsoane fie au fost finalizate, fie sunt în lucru şi ar trebui să fie gata anul viitor.

Costurile cu acest proiect, în lungime de 116 kilometri, sunt estimate la două miliarde de euro, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...