O nouă avarie la RADET: Sunt afectate 110 blocuri din Militari. Ce spune ELCEN

Un număr de 110 blocuri din Militari au rămas fără agent termic în urma unei avarii, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Alexandru Ichim.
Economica.net - vin, 08 ian. 2016, 11:00
O nouă avarie la RADET: Sunt afectate 110 blocuri din Militari. Ce spune ELCEN

‘A apărut o avarie a RADET în cursul dimineţii, în zona Militari. Sunt afectate 110 blocuri’, a spus Ichim, într-o conferinţă de presă, precizând că se intervine pentru remedierea acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei, astfel de avarii sunt cauzate de reţeaua veche.

‘Este o reţea care este veche şi din cauza aceasta apar aceste situaţii neprevăzute. În cursul zilei de azi (n.r. vineri) va fi remediată avaria, a apărut în cursul dimineţii’, a adăugat reprezentantul Municipalităţii.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) furnizează agentul termic la parametri optimi şi subliniază că RADET este cel răspunzător de distribuţia agentului termic către consumatorii casnici din Capitală, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

‘În urma informaţiilor apărute recent în presă privind asigurarea agentului termic în unele zone din Capitală, ELCEN doreşte să facă următoarele precizări: – din după-amiaza zilei de 5 ianuarie a.c., ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi conform solicitărilor RADET. Astfel, potrivit datelor din această dimineaţă, furnizate de Dispeceratul ELCEN, vă informăm după cum urmează: temperatura solicitată de RADET este de 90 grade C pentru CTE Grozăveşti, respectiv CTE Progresu; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăveşti este de 95-96 grade C, iar pentru CTE Progresu, temperatura furnizată este de 91-92 grade C; solicitarea de temperatură a RADET pentru CTE Sud este de 93 grade C, iar ELCEN furnizează 93-94 grade C; pentru CTE VEST, RADET solicită o temperatură de 92 grade C, iar ELCEN furnizează 94 grade C’, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ELCEN au mai precizat că au discuţii comune zilnice cu cei ai RADET în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor optime pentru buna funcţionare a sistemului.

‘ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalaţiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiţii optime. Pentru o comunicare eficientă şi transparentă, dorim să subliniem că ELCEN nu are relaţii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, în sensul că ELCEN produce şi furnizează agentul termic către RADET, aceasta din urmă asigurând distribuţia agentului termic la nivelul capitalei’, se mai precizează în comunicat.

Şi luni, mai multe blocuri din Sectorul 6 au avut căldură redusă din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de Elcen. Zone afectate au fost Cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov si Cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

În data de 4 ianuarie, la ora 11:25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare CAF-ul nr. 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest CAF (cazan de apă fierbinte), utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...