O nouă avarie la RADET: Sunt afectate 110 blocuri din Militari. Ce spune ELCEN

Un număr de 110 blocuri din Militari au rămas fără agent termic în urma unei avarii, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Alexandru Ichim.
Economica.net - vin, 08 ian. 2016, 11:00
O nouă avarie la RADET: Sunt afectate 110 blocuri din Militari. Ce spune ELCEN

‘A apărut o avarie a RADET în cursul dimineţii, în zona Militari. Sunt afectate 110 blocuri’, a spus Ichim, într-o conferinţă de presă, precizând că se intervine pentru remedierea acesteia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Capitalei, astfel de avarii sunt cauzate de reţeaua veche.

‘Este o reţea care este veche şi din cauza aceasta apar aceste situaţii neprevăzute. În cursul zilei de azi (n.r. vineri) va fi remediată avaria, a apărut în cursul dimineţii’, a adăugat reprezentantul Municipalităţii.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) furnizează agentul termic la parametri optimi şi subliniază că RADET este cel răspunzător de distribuţia agentului termic către consumatorii casnici din Capitală, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.

‘În urma informaţiilor apărute recent în presă privind asigurarea agentului termic în unele zone din Capitală, ELCEN doreşte să facă următoarele precizări: – din după-amiaza zilei de 5 ianuarie a.c., ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi conform solicitărilor RADET. Astfel, potrivit datelor din această dimineaţă, furnizate de Dispeceratul ELCEN, vă informăm după cum urmează: temperatura solicitată de RADET este de 90 grade C pentru CTE Grozăveşti, respectiv CTE Progresu; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăveşti este de 95-96 grade C, iar pentru CTE Progresu, temperatura furnizată este de 91-92 grade C; solicitarea de temperatură a RADET pentru CTE Sud este de 93 grade C, iar ELCEN furnizează 93-94 grade C; pentru CTE VEST, RADET solicită o temperatură de 92 grade C, iar ELCEN furnizează 94 grade C’, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ELCEN au mai precizat că au discuţii comune zilnice cu cei ai RADET în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente în ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor optime pentru buna funcţionare a sistemului.

‘ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalaţiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiţii optime. Pentru o comunicare eficientă şi transparentă, dorim să subliniem că ELCEN nu are relaţii contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, în sensul că ELCEN produce şi furnizează agentul termic către RADET, aceasta din urmă asigurând distribuţia agentului termic la nivelul capitalei’, se mai precizează în comunicat.

Şi luni, mai multe blocuri din Sectorul 6 au avut căldură redusă din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de Elcen. Zone afectate au fost Cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov si Cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

În data de 4 ianuarie, la ora 11:25, la CTE Bucureşti Vest s-a oprit din funcţionare CAF-ul nr. 6, ca urmare a unei avarii (pierderi de fluid) la sistemul convectiv. Acest CAF (cazan de apă fierbinte), utilizat ca agregat de vârf, are o capacitate nominală de 100 Gcal/h.

Te-ar mai putea interesa și
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, lansate azi
Două scheme de ajutor de stat, de peste 800 mil. euro, pentru instalarea de capacități în regenerabile pentru autoconsum, ...
Ministerul Energiei a lansat, în această dimineață, apelul de proiecte din cadrul Fondul pentru Modernizare în cadrul Programului-cheie nr. 1 – Surse regenerabile de energie și stocarea......
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil ...
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...