1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

O nouă întâlnire Kerry-Lavrov, la Paris, legată de Ucraina şi Siria

Secretarul de stat american, John Kerry, şi omologul său rus, Serghei Lavrov, urmează să se întâlnească săptămâna viitoare la Paris pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi Siria, a informat miercuri Departamentul de Stat american, citat de AFP.

09 oct, 2014 | Agerpres

Această întrevedere, anunţată marţi de o sursă diplomatică rusă, se înscrie în cadrul unui nou turneu pe care îl va efectua John Kerry, aşteptat pe 12 octombrie la Cairo pentru o conferinţă internaţională referitoare la Fâşia Gaza, apoi la Viena pe 15 octombrie pentru un nou ciclu de negocieri asupra programului nuclear iranian, scrie Agerpres.

Diplomaţia americană nu a precizat în ce zi se vor întâlni cei doi miniştri în capitala Franţei.

John Kerry şi Serghei Lavrov sunt artizanii menţinerii dialogului diplomatic între Statele Unite şi Rusia ale căror relaţii se află la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului Rece, din cauza conflictelor armate din Siria şi Ucraina.

În legătură cu această ultimă criză, şeful diplomaţiei de la Washington a avertizat încă o dată Moscova, miercuri, în legătură cu riscul unor sancţiuni suplimentare europene şi americane, dacă Rusia nu îşi retrage 'imediat' forţele sale armate din estul Ucrainei.

'Acţiunile Rusiei din ultimele luni au pus în pericol cele mai fundamentale principii ale sistemului nostru internaţional', a acuzat John Kerry în cursul unui briefing de presă cu omologul său britanic, Philip Hammond.

De asemenea, Washingtonul şi Moscova se situează de peste trei ani pe poziţii adverse în dosarul sirian, americanii sprijinind opoziţia, în timp ce ruşii sunt aliaţi ai regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad.

Avertismentele Statelor Unite la adresa Rusiei a devenit, totuşi, mai rare în ce priveşte Siria, după ce mobilizarea internaţională se concentrează asupra luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO