1EUR = 4.8741 RON

Extern

O nouă noapte de manifestaţii în Turcia - arestări şi numeroşi răniţi

Mii de persoane au manifestat şi s-au ciocnit cu forţele de poliţie în noaptea de miercuri spre joi în marile oraşe din Turcia pentru a denunţa uciderea unui protestatar în urmă cu două zile, a informat mass-media turcă, relatează AFP.

12 sep, 2013 | Mediafax

La Istanbul, centrul nevralgic al manifestaţiilor s-a aflat la Kadikoy, în partea asiatică a oraşului, unde o mie de demonstranţi s-au ciocnit cu forţele de ordine care au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, a informat canalul de televiziune CNN-Turk.

Poliţia a arestat peste douăzeci de persoane, a precizat canalul TV, care s-a referit la mai mulţi manifestanţi răniţi.

La Izmir, un mare oraş din vest, peste 2.500 de persoane au mărşăluit prin centrul oraşului sfidând poliţia care a tras cu gaze lacrimogene asupra mulţimii care scanda 'AKP asasin!', referitor la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) aflat la putere, a relatat ziarul Hurriyet.

Ciocniri similare au fost raportate la Ankara, Mersin (sud) şi Antakya, un oraş din sudul Turciei, în apropiere de graniţa cu Siria, unde Ahmet Atakan, un tânăr de 22 ani care a fost ucis luni seara în timpul ciocnirilor cu poliţia.

Familia sa susţine că bărbatul a fost ucis de un proiectil tras de poliţie, în timp ce ministrul turc de interne, Muammer Guler, a declarat miercuri că poliţia nu este responsabilă pentru moartea sa, survenită, potrivit acestuia, în urma unei căderi.

Acest deces a condus la o avalanşă de proteste în toată Turcia, provocând temeri în legătură cu o posibilă reluare a protestelor antiguvernamentale fără precedent care a afectat ţara în iunie, protestatarii acuzând regimul islamic-conservator de autoritarism.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO