O nouă tranzacţie pe piaţa IT: Bittnet achiziţionează 25% în Equatorial Gaming

Bittnet, un integrator local de soluţii IT şi furnizor de servicii de training în domeniul deţinută de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, a finalizat achiziţia a 25% din compania Equatorial Gaming, controlată de antreprenorul român Dan Berteanu. Această dezvoltare vine la doar o lună după ce Bittnet a semnat un acord similar pentru preluarea unui pachet majoritar într-o altă companie IT, ELIAN Solutions.
Economica.net - lun, 13 aug. 2018, 17:30
O nouă tranzacţie pe piaţa IT: Bittnet achiziţionează 25% în Equatorial Gaming

Investiția are doua componente. În prima etapă, ce se estimează a fi finalizată înainte de 15 septembrie, Bittnet va achiziționa o participație de 24.9989% din acțiunile Equatorial Gaming, în schimbul sumei de 1.050.000 lei. În a doua etapă, Bittnet va acorda un împrumut convertibil (la opțiunea Bittnet), în valoare de 1.050.000 lei, pentru o perioada de 3 ani, cu o dobândă de 9% per an. În cazul exercitării opțiunii de convertibilitate a împrumutului, deținerea Bittnet în acționariatul Equatorial ar ajunge la 45%.

„Bittnet a început ca o companie specializată în furnizarea de training IT și, de-a lungul anilor, a devenit lider în acest domeniu în România. Investiția în Equatorial Gaming, o companie de tip game-based learning, face parte din strategia de dezvoltare a grupului nostru pentru 2018-2020, în aria de interes “educație”. Odată cu evoluția tehnologiei, evoluează și felul în care adulții învață. Suntem încântați de extinderea portofoliului nostru de educație cu produse originale, care sunt inovative și orientate către viitor și care vor face cu siguranță o diferență pozitivă în viața clienților noștri”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

Equatorial a fost înfiinţaţă în 1997 şi furniza programe de formare și consultanță în România și în străinătate. În 2015, compania a inventat și lansat Equatorial Marathon, un joc de realitate virtuală alternativă (Alternate Reality Game) pentru corporații, care mărește gradul de implicare și stimulează schimbările comportamentale ale angajaților. Produsul este disponibil 24/7, pe dispozitive multiple și este utilizat pentru proiecte de învățare, conferințe și studii academice în România, Polonia, Italia și Franța.

„Suntem mândri că am dezvoltat produse cu metodologie 100% românească care sunt exportate cu succes pe piețele mature din Europa de Vest. Tranzacția de astăzi survine după mai mulți ani de colaborare între Bittnet și Equatorial. În ultimii ani am identificat o serie de oportunități de colaborare bazate pe portofoliul nostru comun de servicii educaționale dar și, mai ales, pe o viziune similară asupra dezvoltării la nivel european. Suntem încântați să continuăm această colaborare strategică la un nou nivel, și să aducem produse cu valoare adăugată clienților noștri”, a declarat Dan Berteanu, CEO Equatorial Gaming.

“Estimativ 100 de miliarde euro sunt cheltuiți anual în Europa cu programe de training. În ultimii ani, am profitat de poziția noastră de lider pe piața de training IT din România, dar recunoaștem și faptul că pentru a rămâne în continuare lideri și pentru a continua să ne consolidăm poziția, trebuie să aducem în mod constant noi soluții clienților noștri. Investiția noastră în Equatorial Gaming urmărește să atingă exact aceste obiective“ a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Aceasta este a treia achiziție pentru grupul Bittnet în cursul ultimelor 12 luni. În al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achiziționat GECAD NET, un integrator de servicii IT, acum prezent pe piața românească sub brandul dendrio. Capitalul pentru achiziționarea pachetului de 25% din Equatorial Gaming a fost obținut de Bittnet în cadrul unui plasament privat de obligațiuni corporative (BNET23), care a fost finalizat cu succes la începutul lunii iulie 2018, când compania a atras o finanțare de 4,7 milioane lei.

Bittnet va dedica lunile următoare pentru finalizarea procesului și integrarea celor două companii, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming, în structura grupului.

Equatorial Gaming se va concentra în lunile următoare pe promovarea noii versiuni a jocului – denumita VRunners – care a fost lansată în luna iunie a acestui an la “International Conference of e-Learning in the Workplace” ce a avut loc în Statele Unite, la Universitate Columbia.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a votat Legea bugetului pe 2021
Parlamentul a votat Legea bugetului pe 2021
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi „pentru” şi 170 de voturi „împotrivă”. Proiectul de buget...
4.000 dintre angajații companiei Miele au fost afectați de închiderea unei fabrici din Germania din cauza COVID-19
4.000 dintre angajații companiei Miele au fost afectați de închiderea unei fabrici din Germania din cauza COVID-19
Producătorul german de electrocasnice Miele, care are o uzină la Braşov, a anunţat marţi că 4.000 dintre angajaţii ...
Studiu ING: Peste 80% dintre români intenționează să economisească mai mult în contextul temerilor generate de pandemie
Studiu ING: Peste 80% dintre români intenționează să economisească mai mult în contextul temerilor generate de pandemie
Aproximativ 83% dintre români încearcă să economisească mai mulți bani pentru a se adapta la incertitudinea contextului ...
Profitul net al EDP Renewebles a crescut cu 17% în 2020
Profitul net al EDP Renewebles a crescut cu 17% în 2020
Compania EDP Renewables (Euronext: EDPR), lider global în sectorul energiei regenerabile și al treilea producător mondial ...