1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

O nouă zi de peste un milion de euro pe oră la Bursă. Cotaţiile, în creştere

Valoarea tranzacţiilor la Bursa de Valori Bucureşti era de aproape 1,3 milioane de euro după prima oră de la deschiderea sesiunii. Indicii bursieri creşteau cu până la 0,66%.

06 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Numai patru acţiuni (Dafora, Aerostar, Erste Bank, şi SIF Oltenia) erau în pierdee după primele trei sferturi de oră la  Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Lichiditatea a fost susţinută de doar câteva acţiuni. Cele mai tranzacţionate titluri erau Fondul Proprietatea (FP, +0,56%), OMV Petrom (SNP, 1,4%), şi Nuclearelectrica (SNN, +0,35%).

Indicele BET XT, care este media ponderată a variaţiilor preţurilor celor mai importante 25 de acţiuni de la BVB, creştea cu 0,39%. La fel creştea şi BET C, indicele compozit al tuturor acţiunilor, mai puţin SIF-urile.

Indicele general, BET-C evoluează, pentru a şaptea şedinţă consecutiv, aproape de maximul ultimilor doi ani.
Îndicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni (fără SIF-uri), creştea cu 0,52%, până aproape de maximul ultimilor cinci ani.

Evoluţia pieţei este susţinută de investitorii care au redevenit interesaţi de bursă, ca urmare a ofertelor publice ale Romgaz (SNG) şi Nuclearelectrica (SNN). Există şi persoane care au făcut primul pas pe piaţa de capital odată cu ofertele şi care încep să cumpere şi alte titluri, cu banii care li se întorc din suprasubscrierea ofertelor.

În prima oră a şedinţei de marţi, acţiunile Fondului Proprietatea au atins un nou maxim istoric, de 0,8115 lei/titlu. Preţul fiind cu aproape 48% peste ultima cotaţie de anul trecut, de 0,5495 lei.

Marile pieţe europene au deschis şedinţa de miercuri în creştere cu până la 0,8%, revenind după scăderile înregistrate marţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO