1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

O pagină de Facebook în susţinerea bijutierului care a ucis un hoţ a adunat 1,2 milioane de like-uri

O pagină Facebook de 'Susţinere pentru bijutierul de la Nisa' (sudul Franţei), inculpat pentru omucidere voluntară după ce a ucis un hoţ, adunase până sâmbătă 1,2 milioane de 'like-uri', o cifră a cărei amploare a suscitat o dezbatere pe Twitter, relatează AFP.

15 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Pe această pagină deschisă în urmă cu câteva zile, majoritatea internauţilor denunţă un 'stat demisionar de misiunea sa de protejare a cetăţenilor', în timp ce în Franţa se află în plină desfăşurare o dezbatere privind legitima apărare, în special cea a comercianţilor agresaţi.

'Din păcate, trăim într-o ţară unde, dacă vrem să se facă dreptate, trebuie să ne-o facem singuri', scrie unul din vizitatori, iar altul consideră că 'hoţul şi-a meritat soarta'.

Numeroşi utilizatori de Twitter par să se îndoiască de veridicitatea acestui val de susţinere, emiţând ipoteza că unele 'like-uri' au fost cumpărate.

O ipoteză respinsă de alţi utilizatori, precum Guilhem Fouetillou (@gfouetil), profesor asociat la Institutul de Studii Politice de la Paris şi fondator al unui institut de analiză a conversaţiilor pe internet. 'La preţul pieţei negre, 950.000 de like-uri ar costa 15.000 de dolari. O asemenea investiţie este puţin probabilă', a afirmat acesta într-un mesaj pe Twitter.

Bijutierul de la Nisa, care l-a ucis miercuri pe unul din hoţii care tocmai îi jefuiseră magazinul, a fost inculpat vineri pentru omucidere involuntară şi plasat în arest la domiciliu. Hoţul, în vârstă de 18 ani, a fost rănit mortal de un glonţ în spate.

Singurul partid politic care s-a exprimat pe marginea acestui subiect, Frontul Naţional (extremă dreapta), condus de Marine Le Pen, susţine bijutierul, 'poate o victimă a laxismului statului'. Tatăl şi predecesorul preşedintei formaţiunii, Jean-Marie Le Pen, a fost mai vehement: 'Cred că dacă aş fi fost în locul bijutierului, aş fi făcut la fel'.

Luni, la Nisa va fi organizată o adunare a comercianţilor pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a denunţa 'agresiunile în general', încheie agenţia de presă franceză.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO