1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

O pană uriașă de curent blochează Argentina și Uruguay

O pană uriașă de curent a lăsat Argentina și Uruguay în totalitate fără curent, iar zone importante din Brazilia și Paraguay au fost afectate parțial, potrivit Digi 24.

16 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Compania argentiniană Edesur a anunțat că energia electrică a fost restabilită în unele părți din Buenos Aires, în timp ce, în Uruguay, furnizorul național UTE a spus că în zonele de coastă a fost remeiată problema. În continuare cele două țări sunt afectate de această pană de curent.

Anunțul a fost făcut de furnizorul de electricitate din Argentina.

„O avarie masivă la sistemul electric de interconectare a lăsat Argentina și Uruguay fără electricitate în totalitate”, a anunțat Edesur, pe Twitter.

Presa din țara sud-americană relatează că pana de curent a început la ora locală 7:00 (ora 14:00, ora României), provocând oprirea trenurilor și a semafoarelor.

La aproximativ o oră după avarie, secretarul argentinian de stat pentru energie, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost determinată cauza și că a început să fie restabilită energia electrică în unele locuri., dar că operațiunea va dura ore în șir.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO