1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Extern

O pană uriașă de curent blochează Argentina și Uruguay

O pană uriașă de curent a lăsat Argentina și Uruguay în totalitate fără curent, iar zone importante din Brazilia și Paraguay au fost afectate parțial, potrivit Digi 24.

16 iun, 2019 | ECONOMICA.net

Compania argentiniană Edesur a anunțat că energia electrică a fost restabilită în unele părți din Buenos Aires, în timp ce, în Uruguay, furnizorul național UTE a spus că în zonele de coastă a fost remeiată problema. În continuare cele două țări sunt afectate de această pană de curent.

Anunțul a fost făcut de furnizorul de electricitate din Argentina.

„O avarie masivă la sistemul electric de interconectare a lăsat Argentina și Uruguay fără electricitate în totalitate”, a anunțat Edesur, pe Twitter.

Presa din țara sud-americană relatează că pana de curent a început la ora locală 7:00 (ora 14:00, ora României), provocând oprirea trenurilor și a semafoarelor.

La aproximativ o oră după avarie, secretarul argentinian de stat pentru energie, Gustavo Lopetegui, a declarat că încă nu a fost determinată cauza și că a început să fie restabilită energia electrică în unele locuri., dar că operațiunea va dura ore în șir.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO