O soluţie gratuită SAP ajută companiile din România să înţeleagă nevoile şi temerile angajaţilor în perioadele de work-from-home și revenire

Conform datelor Eurostat, circa 1 din 5 angajați din România a lucrat de acasă în starea de urgență declanșată de pandemia Covid-19, o situație fără precedent care a generat numeroase provocări în rândul acestora, dar și pentru angajatori. În astfel de momente, a devenit tot mai important pentru companii să mențină o legătură strânsă cu angajații, să se asigure că aceștia au la dispoziție instrumentele necesare pentru a rămâne concentrați și implicați în sarcinile zilnice.
Lidia Neagu - mar, 23 iun. 2020, 10:40
O soluţie gratuită SAP ajută companiile din România să înţeleagă nevoile şi temerile angajaţilor în perioadele de work-from-home și revenire

Pentru a veni în întâmpinarea acestora, SAP a oferit gratuit companiilor din România aplicația Qualtrics Remote Work Pulse, o soluție predefinită care acționează ca un barometru live în înțelegerea nevoilor, provocărilor și stărilor de sănătate psihică și fizică ale angajaților. Printre companiile din România care au implementat soluția se numără Banca Transilvania, McDonald’s România, Rinf Tech și HAI Extrusion.

„În această perioadă plină de provocări pentru toate organizațiile și mai ales pentru profesioniștii de HR, principalul obiectiv pe care l-am avut a fost să stăm aproape de companiile din România pentru a le sprijini. Deschiderea și rapiditatea cu care un număr mare de companii au ales implementarea soluției noastre este impresionantă. Soluțiile Qualtrics au fost recent adăugate portofoliului SAP, dar adopția și interesul pentru acestea este extrem de crescut, având în vedere că organizațiile se focusează din ce în ce mai mult pe ascultarea continuă a angajaților, astfel încât să poată livra o experiență superioară la locul de muncă”, a declarat Irina Tache, HXM Solution Sales Executive, SAP România.

Banca Transilvania avea nevoie de o soluție agilă, ușor de implementat,  prin care să înțeleagă percepția angajaților privind acțiunile întreprinse de bancă în perioada stării de urgență, astfel încât să poată implementa cele mai potrivite soluții pentru perioada următoare.

„Chestionarul aplicat prin intermediul aplicației SAP Remote Work Pulse ne-a ajutat să înțelegem percepția colegilor noștri privind acțiunile întreprinse de Banca Transilvania în perioada stării de urgență. Analizând răspunsurile colectate, am primit confirmări privind o serie de aspecte importante: informații despre starea emoțională a colegilor, cum au fost percepute măsurile de protecție și modul în care Banca Transilvania a comunicat în toată această perioadă. Toate informațiile obținute ne-au ajutat să înțelegem eventualele dificultăți cu care s-au confruntat colegii noștri, astfel încât să ne calibrăm deciziile și să implementăm cele mai potrive soluții pentru perioada următoare”, a subliniat Nevenca Doca, People Experience Senior Executive Director, Banca Transilvania.

În urma sondajului realizat prin SAP Remote Work Pulse, lanțul de restaurante McDonald’s România a implementat soluții personalizate pentru susținerea angajaților.

„Mai mult ca oricând, în această perioadă dificilă generată de pandemia Covid-19, am fost aproape de colegii noștri și am avut o comunicare frecventă cu ei, fiind extrem de important pentru noi să înțelegem în timp real cum se simt, ce sugestii au, cum s-au adaptat la munca de acasă și la noile măsuri de siguranță luate în restaurante. Aplicația SAP Remote Work Plus ne-a convins prin ușurința design-ului și funcționalitățile numeroase, easy to use, din zona de analiză și raportare. În plus, sondajul a fost ușor de adaptat pentru echipa noastră. Feedback-ul obținut în urma acestui survey a fost integrat în planuri de acțiune pentru a ne susține în continuare colegii cu soluții personalizate”, a explicat Monica Zdrancota, HR Manager, McDonald’s România.

Rinf Tech, companie de IT, a reușit să dezvolte strategii eficiente de work-from-home și return-to-office cu ajutorul răspunsurilor colectate de la angajați prin intermediul aplicației SAP Remote Work Pulse.

„Am putut lua pulsul organizației într-un mod profesionist, obiectiv, iar modulele de Data & Analysis și Reports au fost extrem de folositoare. SAP Remote Work Pulse a răspuns și s-a pliat perfect pe nevoile noastre din perioada de pandemie. Întrebările predefinite, opțiunea de a insera orice topic și gestionarea intuitivă a aplicației ne-au oferit un cadru eficient de implementare. Elementul diferențiator față de alte instrumente de survey a fost zona de raportare, care este foarte ușor de personalizat și user friendly”, a menționat Mihnea Pîrvulescu, HRBP Manager, Rinf Tech.

SAP Return to Work Pulse – noua soluție gratuită pentru companii

Îndeplinirea cerințelor autorităților publice în privința redeschiderii spațiilor de lucru este doar începutul. Revenirea la viața de birou necesită o abordare centrată pe nevoile și preocupările angajaților, care trebuie îndeplinite fără întârziere sau compromisuri din partea angajatorilor. Noua soluție gratuită SAP Return to Work Pulse reprezintă o modalitate rapidă prin care companiile pot lua cele mai potrivite decizii asupra momentului și acțiunilor necesare redeschiderii spațiilor de lucru și reintegrarea angajaților în noul normal.

SAP este lider de piață pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 437.000 de clienți în 180 de țări, pe care îi susține în gestionarea cu succes a tuturor factorilor disruptivi aduși de economia digitală, contribuind la simplificarea proceselor de business și oferind platforma necesară pentru dezvoltarea unei strategii digitale sustenabile. 77% dintre toate tranzacțiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În ultimii 17 ani, compania a contribuit semnificativ la dezvoltarea mediului de business local și la transformarea digitală a organizațiilor. Astăzi, circa 600 de companii din România utilizează soluțiile SAP, din industrii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienți SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiții în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanță pentru tehnologiile SAP din Europa, care deservește clienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajați.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...