O treime dintre români nu cred ca băncile vor continua digitalizarea în următoarele 12 luni – studiu

O treime dintre români nu se aşteaptă ca băncile să continue digitalizarea serviciilor în următoarele 12 luni, pondere similară cu a celor care consideră exact opusul, reiese din studiul Reveal Marketing Research, dat joi publicităţii.
Economica.net - joi, 21 ian. 2021, 08:41
O treime dintre români nu cred ca băncile vor continua digitalizarea în următoarele 12 luni - studiu

Astfel, 32% dintre români sunt siguri că băncile vor continua digitalizarea pe parcursul acestui an, fapt contrazis de altă treime, în timp ce 35% dintre respondenţi încă nu sunt pe deplin convinşi de digitalizarea băncilor.

Persoanele din mediul urban sunt în cea mai mare măsură convinse de această schimbare a serviciilor bancare, marjă în care 39% au răspuns că sunt siguri de tendinţa spre digitalizare, comparativ cu 22% dintre respondenţii din mediul rural.

Conform sursei citate, 72% dintre români consideră că banca cu care lucrează s-a adaptat, în mare şi în foarte mare măsură, contextului coronavirus.

În ceea ce priveşte ajutorul oferit de bănci clienţilor lor în această perioadă, peste jumătate dintre respondenţi (56%) sunt de părere că banca la care sunt a reuşit să îşi sprijine clienţii în contextul pandemiei.

De asemenea, 65% dintre tinerii profesionişti şi aproximativ jumătate (51%) dintre milenialii fără partener cred că banca lor oferă servicii care să le vină în ajutor clienţilor. Similar, persoanele educate, cu copii, declară că banca a venit în ajutorul clienţilor în această perioadă, iar 53% dintre familiile moderne au selectat această opţiune.

Circa două treimi dintre cei chestionaţi (62%) afirmă că banca lor ia cele mai bune decizii pe timpul crizei coronavirus şi se declară mulţumiţi de modul de gestionare a acestei perioade.

Întrebaţi care sunt Top 3 valori pe care banca lor ar trebui să le aibă, românii au menţionat în proporţie de 50% siguranţa, seriozitatea (45%) şi responsabilitatea (45%).

În plus, un sfert dintre respondenţi (25%) au menţionat digitalizarea ca valoare importantă pe care o atribuie unei bănci. Cei care preferă o bancă digitalizată sunt 38% dintre persoanele mature fără partener, urmate de familiile moderne (35%).

Sondajul Reveal Marketing Research a fost realizat prin metoda CAWI (Computer Assisted Web Interview), fiind derulate 1.011 interviuri online cu respondenţi cu vârsta de peste 18 ani, online users, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional urban şi rural, în perioada 6 – 11 ianuarie 2021. Marja de eroare este de +/- 3%, iar nivelul de încredere de 95%.

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piaţă full-service, specializată în marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Te-ar mai putea interesa și
Lidl și Kaufland schimbă bonurile de cumpărături. Vor fi albastre, din hârtie termică ce nu se deteriorează în timp
Lidl și Kaufland schimbă bonurile de cumpărături. Vor fi albastre, din hârtie termică ce nu se deteriorează în timp
Începând cu luna martie, retailerii Kaufland și Lidl, parte a aceluiași grup german Lidl&Schwarz introduc treptat în magazine un nou bon de cumpărături. Sunt albastre și nu se deteriorează...
Skoda a produs două milioane de SUV-uri. 1.100 sunt 100% electrice
Skoda a produs două milioane de SUV-uri. 1.100 sunt 100% electrice
Un model Skoda Kamiq ieșit de pe liniile de asamblare din Mlada Boleslav a marcat, pe 1 martie 2021, atingerea pragului ...
Rompetrol a câștigat un contract de 57 de milioane de lei cu Petrom, pentru servicii la sonde
Rompetrol a câștigat un contract de 57 de milioane de lei cu Petrom, pentru servicii la sonde
Rompetrol Well Services a cîștigat un nou contract de servicii la sondă pentru Petrom, singura companie care extrage țiței ...
Virgil Musta: Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus şi acest lucru se vede şi în România
Virgil Musta: Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus şi acest lucru se vede şi în România
Medicul Virgil Musta de la Timişoara afirmă că Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus şi acest ...