1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Oameni de afaceri se opun stadionului lui Beckham în apropierea portului Miami

David Beckham, care speră să construiască în apropiere de portul Miami un stadion de 35.000 de locuri pentru noua sa echipă de fotbal, şi-a văzut proiectul vizat luni de o scrisoare deschisă foarte critică apărută în presă.

15 apr, 2014 | Agerpres

''Noi nu putem să susţinem construirea unui stadion în Portul Miami din cauza riscurilor pe care acesta le-ar presupune pentru angajaţi, pentru activităţile de croazieră şi de transport'', scriu semnatarii scrisorii publicată luni pe o întreagă pagină a ziarului Miami Herald.

Planul lui Beckham ''ar putea pune mii de locuri de muncă în pericol'', adaugă autorii scrisorii, printre care companii maritime de transporturi şi de croazieră precum Royal Caribbean. Ei spun că sunt totuşi favorabili proiectului francizei sportive, însă precizează: ''Numeroase situri beneficiază de construcţia unui stadion. Însă portul din Miami nu face parte dintre ele''.

Beckham, retras din activitatea sportivă în vara anului 2013, după ce a disputat ultimele meciuri pentru Paris Saint-Germain, s-a asociat cu doi oameni de afaceri pentru lansarea unei francize de fotbal cu sediul la Miami şi care să evolueze în Major League Soccer, campionatul nord-american de fotbal.

La sfârşitul lunii martie, el a dezvăluit un ambiţios proiect al unui stadion, care să cuprindă şi un hotel, în inima oraşului balnear din Florida şi al cărui cost este estimat la 200 milioane dolari (144 milioane euro). ''Când oamenii se gândesc la Miami, ei se gândesc imediat la apropierea de apă'', sublinia fostul internaţional englez într-un comunicat. În cazul unei aprobări din partea primăriei din Miami, deschiderea şantierului este fixată pentru 2018.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO