1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

News

Oamenii care vin în ţara noastră din Italia, Spania, Franţa, Germania, Iran intră în carantină. Cei care vin din alte ţări intră în autoizolare

Începând din 25 martie, ora 00:00 intră în vigoare următoarele măsuri: toţi oamenii care vin în România din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Iran intră obligatoriu în carantină instituţionalizată, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, persoanele care sosesc în ţara noastră din orice altă ţară decât cele enumerate anterior intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu, conform dispoziţiilor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat miercuri, 25 martie, zona roşie şi zona galbenă de transmitere a SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19. 

Concret, începând din 25 martie, ora 00:00 toţi oamenii care vin din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Iran intră în carantină instituţionalizată. Aceste state au fost incluse în zona roşie de transmitere a COVID-19.

Toţi oamenii care vin în România din alte state decât cele cinci enumerate mai sus intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu pentru două săptămâni, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Aceste măsuri pun în aplicare Ordonanţa militară nr. 3, publicată ieri în Monitorul Oficial. 

Vă amintim că marţi, 24 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa militară nr. 3 a MAI. 

Art 5 din Ordonaţa militată nr. 3 a MAI spune că:
(1) Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România.

Art. 11. din acelaşi act normativ:
Pentru verificarea respectării condițiilor de carantinare sau izolare la domiciliu, instituțiile de securitate națională vor proiecta sisteme de comunicații și aplicații informatice, necesare Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și autorităților locale, pentru a comunica în timp real și permanent cu persoanele carantinate sau izolate la domiciliu.

Art. 8.
(1) Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franța și Germania și din Franța și Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și autorizărilor tehnice necomerciale.

Art. 8 (3) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 23,00, ora României.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO