Oamenii care vin în ţara noastră din Italia, Spania, Franţa, Germania, Iran intră în carantină

Începând cu 25 martie, ora 00:00, intră în vigoare următoarele măsuri: toţi oamenii care vin în România din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Iran intră obligatoriu în carantină instituţionalizată, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, persoanele care sosesc în ţara noastră din orice altă ţară decât cele enumerate anterior intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu, conform dispoziţiilor Institutului Naţional de Sănătate Publică.
Cristina Şomănescu - mie, 25 mart. 2020, 06:57
Oamenii care vin în ţara noastră din Italia, Spania, Franţa, Germania, Iran intră în carantină

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat miercuri, 25 martie, zona roşie şi zona galbenă de transmitere a SARS-CoV-2 care produce boala COVID-19.

Concret, începând cu data de 25 martie, ora 00:00, toţi oamenii care vin din Italia, Spania, Germania, Franţa sau Iran intră în carantină instituţionalizată. Aceste state au fost incluse în zona roşie de transmitere a COVID-19.

Toţi oamenii care vin în România din alte state decât cele cinci enumerate mai sus intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu pentru două săptămâni, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică. 

Aceste măsuri pun în aplicare Ordonanţa militară nr. 3, publicată în Monitorul Oficial ieri. 

Vă amintim că marţi, 24 martie, a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa militară nr. 3 a MAI.

Art 5 din Ordonaţa militată nr. 3 a MAI spune că:
(1) Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România.

Art. 11. din acelaşi act normativ:
Pentru verificarea respectării condițiilor de carantinare sau izolare la domiciliu, instituțiile de securitate națională vor proiecta sisteme de comunicații și aplicații informatice, necesare Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și autorităților locale, pentru a comunica în timp real și permanent cu persoanele carantinate sau izolate la domiciliu.

Art. 8.
(1) Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Franța și Germania și din Franța și Germania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.

(2) Măsura nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și autorizărilor tehnice necomerciale.

Art. 8 (3) Măsura se aplică începând cu data de 25 martie 2020, ora 23:00, ora României.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru refugiații din Ucraina
Guvernul a prelungit perioada de acordare a sumelor forfetare pentru acoperirea cheltuielilor de masă și cazare pentru ...
Guvernul a prelungit cu trei luni, până la data de 30 iunie 2024, prin ordonanţă de urgenţă, perioada până la care pot fi acordate sumele forfetare pentru acoperirea costurilor de masă şi......
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă ...
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...