UPDATE: Oamenii protestează din nou în faţa Guvernului, pentru a unsprezecea zi consecutiv. Manifestaţii sunt şi în ţară

Peste 7.000 de persoane protestează, vineri seară, pentru a unsprezecea zi consecutiv, în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului Grindeanu. Şi în faţa Palatului Cotroceni câteva sute de oameni - susţinători ai Guvernului Grindeanu - protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru a şasea zi consecutiv, strigând "Demisia" şi "Ieşi afară, trădător de ţară", potrivit News.ro.
Economica.net - vin, 10 feb. 2017, 17:43
UPDATE: Oamenii protestează din nou în faţa Guvernului, pentru a unsprezecea zi consecutiv. Manifestaţii sunt şi în ţară

UPDATE 22:00 În piaţa Victoriei numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 7.000 de oameni

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei se află aproximativ 1.500 de oameni care cer demisia Guvernului, aceasta fiind a unsprezecea zi de proteste.

În cele zece zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia, potrivit News.ro.

Şi în faţa Palatului Cotroceni sunt câteva sute persoane, care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Oamenii suflă în vuvuzele şi scandează aproape continuu „Demisia” şi „Ieşi afară, trădător de ţară”.

Ei au pancarte cu mesaje precum „Demisia”, „Iohannis nu e preşedintele meu”, „Ghinion, nu mai eşti preşedintele meu”, „Susţin Guvernul Grindeanu”. Aceasta este cea de a şasea zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni. 

Peste 1.500 de persoane protestează vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului. În unele oraşe a fost citită sau împărţită lista de revendicări a manifestanţilor din Timişoara, denumită ”Proclamaţia România 2017+”.

Aproximativ 1.500 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18.30.

Oamenii au venit cu copiii, cu animale de companie şi au în mâini steaguri tricolore, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Dacă renunţăm, creăm un precedent”, ”Singura soluţie, propria evoluţie”, ”Se simte un vânt de iarnă, dar veţi pleca odată cu el” şi ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”. 

În Piaţa Unii este amplasată o scenă, iar mai mulţi oameni urcă pe aceasta şi iau pe rând cuvântul pentru a vorbi. Protestatarii au adus şi un sistem de sonorizare, iar la începutul manifestaţiei a fost pus un imn compus în urma evenimentelor din ultimele zile.

În jur de 3.000 de oameni s-au adunat şi în Piaţa Victoriei din Timişoara. Protestul a început după ora 19.00, cu intonarea Imnului Naţional. Cei prezenţi au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje ca ”Noaptea, ca hoţii”şi ”Vrem justiţie, nu corupţie”. 

Protestatarii strigă lozinci precum ”Referendum!”, ”Demisia!” şi ”Vrem să plece hoţii!”. La manifestaţie sunt şi câţiva oameni cu buciume. 

Organizatorii au citit lista cu cele opt revendicări pe care au depus-o în cursul zilei de vineri la Prefectura Timiş, şi care poartă numele de ”Proclamaţia România 2017+”.

Peste 2.000 de persoane protestează şi în municipiul Sibiu. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş, iar la ora transmiterii acestei ştiri au plecat în marş pe bulevardul pietonal din oraş, pe un traseu de circa un kilometru.

”Ţară, ţară vrem ostaşi, jos cu clica de borfaşi” scrie pe unele dintre pancartele manifestanţilor, în timp ce pe altele sunt mesaje împotriva PSD, a Guvernului şi a lui Liviu Dragnea.

Protestatarii care continuă să iasă în stradă, zi de zi, cer în continuare demisia Guvernului Grindeanu. Oamenii s-au mobilizat şi au aderat la ”Proclamaţia România 2017+”, de la Timişoara.

”În ultimele săptămâni am fost cu toţii martori (şi cei mai mulţi dintre noi participanţi) la cele mai mari mişcări de stradă din România de după Revoluţie. Acum strada încearcă să se organizeze: să ne facem auziţi şi altfel decât prin intermediul pancartelor şi al neoboselii de a umple zilnic străzile marilor oraşe. Aşa a luat naştere «Proclamaţia România 2017+» care a avut ca punct de plecare Proclamaţia scrisă în stradă la Timişoara, la care treptat, prin comunicare în reţelele de socializare, am ajuns să aderăm zeci de mii de oameni din toate colţurile ţării”, scriu iniţiatorii într-un comunicat de presă transmis vineri seară.

Protestatarii spun că îşi doresc ”o Românie fără corupţie, curată, fără penali în funcţii de conducere”.

”Ne-am bucura ca această Proclamaţie să ajungă să fie citită de cât mai multă lume. În final, lupta din aceste zile e mult mai mult decât o luptă politică care vizează Guvernul Grindeanu, este o luptă pentru o Românie fără corupţie, curată, fără penali în funcţii de conducere – o Românie pentru români şi nu pentru buzunarele corupţilor. Iar această luptă ne priveşte pe noi toţi”, se mai arată în comunicatul de presă.

Protestele continuă şi la Braşov, unde 300 de persoane au ieşit în stradă şi protestează în faţa Prefecturii. Oamenii cer în continuare demisia Guvernului. 

Manifestanţii au anunţat că de la Prefecură vor pleca în Piaţa Sfatului unde vor continua protestul în faţa sediului PSD.

Oamenii au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje ca ”E bine în puşcării, noi vă trimitem în spitale“, ”Hoţii, Hoţii“, ”Demisia“, ”Ne-aţi scos în frig, noi vă trimitem la răcoare“ sau ”Dragnea nu uita România nu-i a ta“. Protestul de la Braşov este programat să se încheie în jurul orei 21.00. 

Aproximativ 50 de oameni continuă protestele şi la Constanţa. Ei au început să se strângă vineri, începând cu ora 18.00 pe platoul din faţa Prefecturii şi strigă “PSD, ciuma roşie””, “Hoţii, hoţii””, “Demisia, demisia””. Ei au pancarte pe care scrie “ALDE şi PSD aceeaşi mizerie”, “Fără penali în demnităţi publice”, “Din 10 fraţi am rămas în România 3, dar vom lupta împotriva acestor derbedei”.

Protestarii au ieşit din nou în stradă şi la Iaşi, unde aproximativ 60 de persoane s-au adunat în Piaţa Unirii, oameni cerând demisia guvernului Grindeanu. Este cea mai redusă prezenţă înregistrată în ultimele zile la protestele de la Iaşi, cei veniţi în piaţă spunând că oamenii n-au mai ieşit în stradă din cauza gerului, la Iaşi înregistrându-se minus 14 grade. 

În Piaţa Mihai Viteazul din centrul Craiovei s-au adunat vineri seară aproximativ 100 de persoane. Oamenii scandează lozinci la adresa Guvernului şi au afişate pancarte cu mesaje precum „Transparenţă, nu ordonanţă de urgenţă”.

Craiovenii se află pentru a noua seară în stradă, cei mai mulţi manifestanţi fiind înregistraţi în a doua seară de proteste când pe străzile Craiovei au mărşăluit aproximativ 15.000 de persoane.

Câteva zeci de persoane protestează, vineri seară, şi în zona centrală a municipiului Galaţi. Manifestanţii s-au strâns, ca şi în serile precedente, pe platoul din faţa sediului Prefecturii din Galaţi unde scandează lozinci precum „PSD – ciuma roşie!”, „Bacalbaşa şi a ai lui, ruşinea Galaţiului!”, „Toate partidele, aceeaşi mizerie!”, „Aţi dat pensii şi salarii şi-aţi eliberat penalii!”, „Guvernaţi ca să ne furaţi!”, „DNA-ul şi poporul să vă scrie viitorul!”.

Te-ar mai putea interesa și
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
România şi-ar majora potenţialul de creştere economică la 5 - 5,5% dacă ar absorbi banii din Politica de Coeziune şi Fondurile NextGenerationEU, de la 3,5% în prezent, a afirmat, miercuri,......
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică și vom continua reformele
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică ...
România va menţine echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm de a continua reformele asumate prin Planul Naţional ...
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Compania Turkish Airlines ar urma să semneze un acord cu Rolls-Royce Holdings Plc şi Airbus SE pentru producţia internă ...
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de conținut
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de ...
TikTok anunțat astăzi că a actualizarea regulilor comunității pentru a oferi și mai multe informații privind normele ...