Obama anunţă că nu va face nici un compromis privind plafonul datoriei

Preşedintele SUA, Barack Obama, a afirmat duminică, într-un interviu televizat, că doreşte să discute cu republicanii din Congres cu privire la buget, dar că nu va face nici cel mai mic compromis privind creşterea plafonului datoriei, relatează AFP.
Economica.net - lun, 16 sept. 2013, 08:16
Obama anunţă că nu va face nici un compromis privind plafonul datoriei

Dacă nu se ajunge la un acord, guvernul federal s-ar putea confrunta cu deficit de plată a datoriei, la mijlocul lunii viitoare.

Conservatorii, majoritari în Camera Reprezentanţilor, par decişi să utilizeze problema creşterii plafonului datoriei americane, în prezent estimată la peste 16.700 miliarde de dolari, în disputa cu Casa Albă privind finanţarea legii reformei sănătăţii a preşedintelui Obama. ‘Ceea ce nu sunt pregătit să negociez este plafonul datoriei’, a declarat Barack Obama într-un interviu pentru emisiunea ‘This Week’ difuzată de canalul ABC.

‘Observaţi că nu s-a ajuns niciodată în trecut să se compromită creditul şi buna credinţă a SUA cu preţul retragerii unei legislaţii majore cum poate fi legea privind asigurările de sănătate’, a declarat Barack Obama.

‘Avem o facţiune a partidului republican, în Cameră în special, care vede cuvântul +compromis+ ca o expresie ruşinoasă şi care se simte obligată să se opună la tot ceea ce propun’, a adăugat preşedintele american.

Obama a indicat că este pregătit să negocieze cu republicanii pentru un buget operaţional pentru administraţie obiectând faptul că adversarii săi sunt lipsiţi de sinceritate în negocieri. Preşedintele SUA a propus de asemenea să se găsească un mijloc de a opri tăierile bugetare automate adoptate de Congres din luna martie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...