Obama anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi instituirea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, în sectoarele financiar, energetic şi al apărării, ca răspuns la 'actele ilegale' ale Moscovei în Ucraina, informează AFP.
Economica.net - joi, 11 sept. 2014, 17:59
Obama anunţă noi sancţiuni împotriva Rusiei

‘Astăzi ne alăturăm sancţiunilor Uniunii Europene, anunţând că ne vom intensifica sancţiunile’, a declarat Obama într-un comunicat, precizând că detalii ale acestor noi măsuri vor fi anunţate în cursul zilei de vineri.

Liderul de la Casa Albă s-a declarat, totuşi, pregătit să ridice aceste sancţiuni ‘dacă Rusia îşi va onora în totalitate angajamentele’ luate în urma acordului de încetare a focului încheiat săptămâna trecută la Minsk între reprezentanţii Kievului şi cei ai rebelilor proruşi. ‘Dacă, dimpotrivă, Rusia va continua să acţioneze şi să încalce agresiv legea internaţională, preţul pe care Moscova îl va plăti va continua să crească’, a avertizat preşedintele american.

Barack Obama a explicat că aceste sancţiuni au fost luate ‘în contextul acţiunilor duse luna trecută de Rusia pentru a destabiliza Ucraina, inclusiv prin prezenţa unor forţe ruse puternic înarmate în estul Ucrainei’.

Preşedintele Obama a precizat în continuare că SUA urmăresc ‘îndeaproape evoluţiile’ pe teren, în Ucraina, după încheierea armistiţiului. ‘Noi avem încă nevoie de probe concludente care să arate că Rusia şi-a încetat acţiunile vizând destabilizarea Ucrainei’, a mai afirmat Barack Obama.

Uniunea Europeană a anunţat anterior o înăsprire a sancţiunilor sale împotriva Rusiei, noile măsuri urmând să intre în vigoare vineri, 12 septembrie. Acest anunţ a provocat iritare la Moscova, care a acuzat UE că prin noile sancţiuni compromite procesul de reglementare paşnică a crizei ucrainene.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...