1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Obama cere Ucrainei să-şi continue reformele economice

Preşedintele SUA Barack Obama a cerut luni Ucrainei să-şi continue reformele economice pentru îndeplinirea angajamentelor faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi alte instituţii financiare internaţionale.

14 iul, 2015 | Agerpres

În timpul unei scurte întâlniri cu prim-ministrul ucrainean Arseni Iaţeniuk, care a avut de de asemenea o întâlnire cu vicepreşedintele Joe Biden, Obama a salutat programul 'ambiţios' de reforme economice prezentat de Kiev, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de AFP.

'Preşedintele şi vicepreşedintele au salutat de asemenea... poziţia clară a guvernului (ucrainean) împotriva măsurilor populiste ce ar risca să slăbească stabilitatea financiară a Ucrainei', a adăugat executivul SUA.

'Liderii au convenit asupra importanţei pentru Ucraina de a adopta reforme suplimentare, în special în domeniul energiei', adaugă comunicatul.

În prag de faliment după mai mult de un an de război civil, Ucraina a beneficiat în martie din partea FMI de o linie de credit de 17,5 miliarde de dolari pe patru ani, scrie Agerpres.

Preşedintele american şi-a reafirmat de asemenea 'sprijinul ferm' faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, amintind că intenţionează să menţină sancţiunile împotriva Rusiei atât timp cât ea nu-şi respectă toate angajamentele luate în cadrul acordurilor de la Minsk.

Ţările occidentale acuză Kremlinul că înarmează rebeliunea din estul Ucrainei şi a desfăşurat acolo trupe regulate, acuzaţii respinse de Moscova.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO