1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Obama: China trebuie să-şi liberalizeze pieţele şi rata de schimb valutar

Preşedintele american Barack Obama a făcut luni apel la China să-şi liberalizeze pieţele, precum şi rata de schimb valutar, susţinând că o Chină prosperă este în interesul SUA, transmite AFP.

10 noi, 2014 | Agerpres

'Statele Unite sunt favorabile emergenţei unei Chine prospere, paşnice şi stabile', a afirmat Obama în deschiderea Summitului Asia-Pacific al APEC, făcând apel la o consolidare a legăturilor bilaterale între Washington şi Beijing.

Preşedintele american a anunţat un acord de extindere a vizelor pentru chinezii care merg să studieze sau să lucreze în SUA.

Aproximativ 1,8 milioane de chinezi au mers anul trecut în SUA, potrivit lui Obama, ceea ce reprezintă o contribuţie de 21 de miliarde de dolari pentru economia americană şi sprijinirea a peste 100.000 de locuri de muncă locale.

'Acest acord (privind vizele) ne poate ajuta să creştem de patru ori aceste cifre', a spus el, precizând că preşedintele chinez, Xi Jinping, a jucat un rol de 'partener' în acest dosar.

Tot pe plan economic, Obam a cerut Chinei să garanteze un tratament echitabil companiilor străine de pe teritoriul său, în contextul în care autorităţile de la Beijing au iniţiat recent anchete antimonopol împotriva unor multinaţionale.

Preşedintele american a făcut de asemenea apel la respectarea drepturilor omului şi a libertăţii presei în China.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO