Obama dă vina pentru paraliza guvernului pe ‘obsesia’ republicanilor privind reforma sistemului medical

Președintele american Barack Obama l-a criticat joi direct pe liderul republican din Camera Reprezentanților, John Boehner, pentru rolul său în paralizia statului federal, relatează AFP și Reuters.
Economica.net - joi, 03 oct. 2013, 20:12
Obama dă vina pentru paraliza guvernului pe 'obsesia' republicanilor privind reforma sistemului medical

‘Votați /bugetul/, încetați această comedie și puneți capăt paraliziei!’, a făcut apel liderul de la Casa Albă, într-o alocuțiune la sediul unei mici companii de construcții din Maryland, lângă Washington.

‘Singurul lucru care paralizează statul, care îi împiedică pe oameni să se întoarcă la lucru /…/ și care împiedică întreprinderile mici și mijlocii să obțină credite este faptul că John Boehner nu vrea să autorizeze un vot asupra legii bugetului, pentru că nu vrea să-i supere pe extremiștii din propriul partid’, a susținut Obama.

‘Toată această problemă se reduce la un singur aspect, și anume obsesia republicanilor legată de Affordable Care Act /legea reformei sistemului medical, promulgată de Obama în 2010/. Se pare că e singurul lucru care-i mai unește pe republicani în acest moment’, a adăugat președintele.

John Boehner, care s-a întâlnit miercuri seara la Casa Albă cu Obama și cu alți lideri din Congres, a deplâns ulterior faptul că șeful statului a ‘repetat din nou că nu vrea să negocieze’.

Tabăra lui Boehner, care se opune reformei sistemului medical promulgate de Obama, refuză să voteze un buget care nu ar suprima finanțarea acesteia. Ei au amenințat și că vor condiționa modificarea respectivei legi de ridicarea plafonului datoriei, care va fi necesară, potrivit Trezoreriei, până la 17 octombrie pentru a evita intrarea SUA în incapacitate de plată.

Te-ar mai putea interesa și
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi lansează Seria Redmi Note 12 în România
Xiaomi a lansat seria de telefoane Redmi Note 12 pe piața din România. Din această gamă populară fac parte cinci dispozitive interesante: Redmi Note 12 Pro+ 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Redmi Note......
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare de peste 655 de milioane de lei
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny” în valoare ...
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat 53 de noi contracte de finanţare ...
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Donald Trump avertizează că ar putea urma moarte și distrugere în SUA dacă va fi inculpat
Fostul preşedinte american Donald Trump a avertizat vineri că se profilează o "potenţială moarte şi distrugere" dacă ...
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Piața muncii, mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, datorită proiectului „Cariera mea contează!”
Fundația Health Action Overseas Romania (HAO) a organizat astăzi la București evenimentul „Cariera mea contează!”, ...