1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

Obama și Hollande amenință Rusia cu 'noi măsuri' dacă nu contribuie la descaladarea tensiunilor din Ucraina

Președinții francez și american, Francois Hollande și Barack Obama, au avertizat cu privire la adoptarea unor noi măsuri împotriva Rusiei, dacă aceasta din urmă nu face pași în direcția descaladării tensiunilor din Ucraina, relatează AFP citând un comunicat difuzat de președinția franceză după o discuție telefonică purtată de cei doi lideri.

21 iun, 2014 | Agerpres

Ei au salutat planul de pace în 14 puncte propus de președintele Petro Poroșenko și încetarea unilaterală a focului pentru o săptămână ordonată de acesta, Hollande și Obama estimând că președintele rus, Vladimir Putin, trebuie 'acum să ceară cât mai repede insurgenților rusofoni din estul Ucrainei să înceteze operațiunile militare'.

Președinții francez și american au solicitat de asemenea omologului lor rus să ia măsuri pentru a împiedica transferurile de armament din Rusia către Ucraina și să intensifice controalelor la frontiera ruso-ucraineană.

'Astfel se vor întruni condițiile unei descaladări pe teren și ale unei reluări a negocierilor. În lipsa progreselor în această direcție, împotriva Rusiei vor fi adoptate noi măsuri', au avertizat Hollande și Obama conform textului difuzat de Palatul Elysee.

Convorbirea lor telefonică survine după ce Kremlinul a calificat încetarea focului anunțată de președintele ucrainean drept un 'ultimatum' adresat separatiștilor rusofoni pentru a depune armele și a criticat planul de pace propus de Poroșenko, întrucât, conform președinției ruse, el nu conține propunerea esențială de începere a negocierilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO