1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Obama îi va cere lui Putin să clarifice implicarea Rusiei în Siria

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama îi va cere preşedintelui rus Vladimir Putin să explice modul în care prezenţa militară a ţării sale în Siria va contribui la înfrângerea Statului Islamic, atunci când cei doi lideri se vor întâlni săptămâna viitoare, au declarat joi oficiali de la Casa Albă, informează Reuters.

25 sep, 2015 | Agerpres

Obama şi Putin vor avea o întâlnire bilaterală luni după-amiază în timpul sesiunii de trei zile a Adunării Generale a ONU la New York.

'Există o mulţime de lucruri de discutat, iar acum este timpul şi pentru Rusia să clarifice şi să explice exact modul în care propune să contribuie constructiv la ceea ce este deja o coaliţie multinaţională', a declarat Celeste Wallander, senior director şi asistent special al preşedintelui SUA pentru Rusia şi Asia Centrală în cadrul echipei de securitate naţională.

Ea a adăugat că argumentul Rusiei, potrivit căreia prezenţa ei militară recent consolidată în regiune va contracara Statul Islamic, 'nu prea ţine'.

Obama îi va cere de asemenea insistent lui Putin să respecte angajamentele luate de Rusia în februarie pentru a-şi retrage prezenţa militară din Ucraina până la sfârşitul anului, a adăugat Wallander, citată de Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni luni la New York cu omologul său american Barack Obama, cu ocazia participării sale la Adunarea Generală a ONU, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO