Obama, în ultimul discurs despre starea Uniunii: A vorbi despre declinul economiei americane este o „ficţiune”

Barack Obama a afirmat marţi seară, în ultimul său discurs despre starea Uniunii pronunţat în faţa Congresului de la Washington, că a vorbi despre declinul economiei americane este 'o ficţiune' şi a lansat un apel la 'accelerarea tranziţiei energetice' a ţării, cel mai mare consumator de petrol de pe glob, potrivit AFP.
Economica.net - mie, 13 ian. 2016, 05:39
Obama, în ultimul discurs despre starea Uniunii: A vorbi despre declinul economiei americane este o

‘V-am mai spus că toate discuţiile despre declinul economiei americane sunt o ficţiune politică (…). Statele Unite ale Americii sunt naţiunea cea mai puternică a lumii’, a declarat preşedintele american în faţa Congresului de la Washington.

Gruparea SI nu este o ameninţare existenţială pentru Statele Unite

Barack Obama a afirmat că gruparea Statul Islamic ‘nu reprezintă o ameninţare existenţială’ pentru Statele Unite, potrivit AFP.

‘Mase de luptători care stau în partea din spate a maşinilor de teren şi spirite torturate care complotează în apartamente sau garaje sunt un pericol enorm pentru civili şi trebuie să fie opriţi. Dar ei nu reprezintă o ameninţare existenţială pentru Naţiunea noastră’, a declarat preşedintele american.

Într-o referire abia voalată la adversarii săi republicani, pe care Casa Albă îi acuză că se joacă fără scrupule cu angoasele americanilor, preşedintele democrat va insista, în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie, asupra necesităţii de a se adapta la schimbare fără temeri legate de aceasta.

‘America a traversat schimbări majore în trecut: războaie şi recesiuni, sosirea imigranţilor, lupta pentru drepturi civile’, urmează să declare, potrivit unor fragmente din discursul său despre starea Uniunii difuzate de Casa Albă.

‘De fiecare dată, unii dintre noi au afirmat că le este teamă de viitor (…) De fiecare dată, am învins această teamă’, urmează să sublinieze.

Transformările în curs sunt încărcate de promisiuni, cum sunt ‘descoperirea medicale fantastice’, dar şi ‘tulburări economice’ care apasă asupra familiilor. ‘Ele permit accesul la educaţie pentru fetele din satele cele mai îndepărtate, dar conectează peste mări teroriştii care pun la cale atentate’, va continua liderul administraţiei americane.

‘Ne place sau nu, aceste schimbări se vor accelera’, va insista Barack Obama, la putere din 2009.

‘Democraţia pretinde un minim de legături de încredere între cetăţenii săi’, va mai afirma el, îndemnând la ‘dezbateri constructive şi raţionale’.

În repetate rânduri, Barack Obama, care până în prezent s-a ţinut departe de campania vizând desemnarea succesorului său, a denunţat afirmaţiile cu privire la imigranţi făcute de miliardarul Donald Trump, pe care sondajele îl arată pentru moment pe primul loc în tabăra republicană.

La începutul lui decembrie, Casa Albă a calificat ‘cinice’, ‘distrugătoare’ şi ‘condamnabile moral’ propunerile acestuia de a interzice temporar intrarea musulmanilor în Statele Unite, pe fondul atentatului sângeros de la San Bernardino (California).

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Top constructori autostrăzi: Strabag, Alsim Alarko și Tirrena Scavi au avut cele mai mari progrese în ultima lună
Șantierele pe care au fost raportate cele mai mari progrese în ultima lună sunt Tg Mureș - Ungheni (A3), Vidra - Bragadiru (A0) și tronsonul 1 din Drumul Expres Craiova Pitești (DX12).......
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie, românii vor putea intra în Marea Britanie doar cu pașaportul
De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai putea ...
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional ...
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...