1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Extern

Obama îşi reafirmă sprijinul faţă de guvernul turc

Preşedintele american Barack Obama şi-a reiterat sprijinul faţă de guvernul 'democratic ales, civil' al Turciei şi a chemat toate părţile implicate în evenimente să 'acţioneze cu respectarea statului de drept' şi să evite acţiuni destabilizatoare, după tentativa de puci eşuată din noaptea de vineri spre sâmbătă, transmit AFP, Reuters şi DPA, citând un comunicat difuzat de Casa Albă.

16 iul, 2016 | Agerpres

'Preşedintele şi echipa sa au regretat pierderile de vieţi omeneşti şi au subliniat necesitatea vitală pentru toate părţile din Turcia de a acţiona cu respectarea statului de drept şi de a evita orice acţiune care ar putea declanşa noi violenţe sau instabilitate', subliniază comunicatul Casei Albe.

Preşedintele Obama a fost informat cu privire la situaţia din Turcia, aliat al SUA în NATO, cu prilejul unei reuniuni, sâmbătă dimineaţa, a echipei sale de securitate naţională.

'Preşedintele a reiterat sprijinul neabătut al Statelor Unite faţă de guvernul democratic ale, civil al Turciei', arată Casa Albă.

Totodată, Barack Obama le-a cerut oficialilor americani să asigure securitatea personalului diplomatic şi militar al SUA în Turcia, şi a subliniat necesitatea continuării cooperării contrateroriste cu Ankara

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO