1EUR = 4.7794 RON | Bucureşti 5 º

News

Obama, optimist, dar şi sceptic în privinţa acordului de încetare a focului din Ucraina

Preşedintele SUA, Barack Obama, s-a declarat optimist, dar şi sceptic în ce priveşte acordul de încetare a focului convenit vineri în Ucraina şi i-a îndemnat pe aliaţii europeni să se pună de acord asupra adoptării de noi sancţiuni împotriva Rusiei, sancţiuni ce pot fi suspendate ulterior, relatează Reuters.

05 sep, 2014 | Agerpres

'I-am transmis Rusiei un semnal puternic în sensul că acţiunile sunt urmate de consecinţe. Astăzi, SUA şi Europa finalizează demersurile pentru aprofundarea şi extinderea sancţiunilor noastre cu referire la sectoarele financiar, energetic şi de apărare ale Rusiei', a spus liderul de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă în finalul summitul NATO de la Newport.

NATO a arătat clar că va apăra fiecare aliat în parte şi că susţine suveranitatea Ucrainei în faţa agresiunii ruse, a mai afirmat Obama.

'În ce priveşte acordul de încetare a focului, evident că suntem optimişti, însă, pe baza experienţei din trecut, suntem şi sceptici în privinţa faptului că separatiştii vor da curs acestuia şi că ruşii vor înceta încălcarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei', a explicat preşedintele american, pentru a conchide că 'rămâne de verificat'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO