Obama: Rusia nu poate redesena frontierele Europei prin forţa armelor

Preşedintele american Barack Obama a atenţionat luni Rusia în legătură cu conflictul din Ucraina, afirmând că Moscova "nu poate redesena frontierele Europei prin forţa armelor", relatează agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 18:13
Obama: Rusia nu poate redesena frontierele Europei prin forţa armelor

Într-o conferinţă de presă comună la Casa Albă cu cancelarul german Angela Merkel, Barack Obama a dat totuşi asigurări că Washingtonul „va continua să încurajeze o rezolvare diplomatică” a crizei ucrainene.

„Suntem perfect de acord că în secolul 21 nu putem sta inerţi şi să permitem pur şi simplu ca frontierele Europei să fie redesenate prin forţa armelor”, a afirmat liderul de la Casa Albă.

El a spus totodată că SUA analizează toate posibilităţile în privinţa crizei ucrainene, dar că nu au decis încă dacă vor livra sau nu arme Kievului. Livrarea „de arme defensive este una din opţiuni, dar nu am luat încă o decizie”, a afirmat Obama.

Preşedintele american a atras de asemenea atenţia că izolarea Rusiei se va accentua dacă Moscova nu-şi va schimba poziţia privind Ucraina.

„Chiar dacă vom continua să lucrăm pentru a găsi o soluţie diplomatică, transmitem astăzi clar că dacă Rusia va continua pe calea sa actuală, care ruinează economia rusă şi afectează poporul rus, având totodată un efect teribil asupra Ucrainei, izolarea Rusiei se va accentua, atât politic, cât şi economic”, a spus Obama.

El s-a exprimat pentru menţinea sancţiunilor împotriva Rusiei, precum şi pentru colaborarea în cadrul comunităţii internaţionale pentru accentuarea presiunii diplomatice.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...