Obama va anunţa investiţii americane de 14 miliarde de dolari în Africa

Preşedintele american Barack Obama va anunţa marţi că mai multe companii americane s-au angajat să investească 14 miliarde de dolari în Africa, a indicat un oficial american în a doua zi a unui summit SUA-Africa la Washington, relatează AFP şi Reuters.
Economica.net - mar, 05 aug. 2014, 11:16
Obama va anunţa investiţii americane de 14 miliarde de dolari în Africa

Aceste investiţii se vor concentra în special pe sectoarele construcţiilor, energiilor curate, bancar şi tehnologiilor informaţiei, a precizat aceeaşi sursă, fără a oferi detalii despre calendarul investiţiilor.

Anunţul va fi făcut la Forumul de Afaceri SUA-Africa, parte a unui summit SUA-Africa de trei zile care urmăreşte să dezvăluie interesul american în îmbunătăţirea comerţului şi investiţiilor în regiune.

‘Aceste investiţii vor aprofunda angajamentul economic american în Africa, alimentând creşterea care va susţine prosperitatea şi pieţele emergente africane pentru afacerile americane, ceea ce va sprijini crearea de locuri de muncă atât în SUA, cât şi în Africa’, a precizat oficialul citat.

Obama va participa la o discuţie cu directori executivi şi lideri guvernamentali la eveniment, la care vor fi prezenţi şi secretarul pentru comerţ Penny Pritzker, fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg şi fostul preşedinte american Bill Clinton.

Forumul va permite zecilor de şefi de stat africani prezenţi la Washington să discute cu directori de companii americane şi africane, a spus oficialul.

Peste 90 de companii americane ar urma să fie reprezentate, printre care Chevron Corp, Citigroup Inc, Ford Motor Co, General Electric Co, Lockheed Martin Corp, Marriott International Inc, Morgan Stanley şi Wal-Mart Stores Inc. Mai multe companii africane vor fi de asemenea reprezentate.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...