1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 14 º

News

Obama vrea să organizeze o reţea mondială antiteroristă

Preşedintele SUA Barack Obama intenţionează să organizeze o reţea internaţională de combatere a extremismului violent, în timpul unei mari reuniuni în această săptămână la Washington, a anunţat luni Casa Albă.

17 feb, 2015 | Agerpres

După atentatele de la Paris şi Copenhaga şi decapitarea de către organizaţia Statul Islamic (SI) a 21 de creştini copţi egipteni în Libia, guvernul american va reuni de marţi până joi actori ai mediului de afaceri, guverne şi experţi pentru a discuta modul în care trebuie acţionat, notează AFP.

Potrivit responsabililor americani, iniţiativele prezentate se vor concentra pe modul de a opri radicalizarea, recrutarea şi incitarea la violenţă, scrie Agerpres.

'Vrem să organizăm o vastă reţea de combatere a extremismului violent', a explicat un înalt responsabil al administraţiei Obama. 'Vrem să acţionăm', a declarat el, sub protecţia anonimatului.

'Vom asculta sectorul privat, oraşele lumii, ONG-urile şi pe toţi cei care pot contribui la o soluţie', a declarat un alt oficial american.

Numeroase guverne vor fi reprezentate. Uniunea Europeană şi secretarul general al ONU Ban Ki-moon ar urma de asemenea să ia parte la discuţii.

Barack Obama este de aşteptat să se exprime miercuri şi joi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO