1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Obama vrea să taxeze petroliştii cu 10 dolari pe baril

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, va propune introducerea unei taxe pe producţia de petrol, de 10 dolari pe baril, pentru a finanţa un proiect de 32,4 miliarde de dolari pe an pentru un transport public curat, "verde", potrivit The Hill, care citează o comunicare a Casei Albe.

05 feb, 2016 | ECONOMICA.net

Proiectul include şi elemente de planificare urbană şi cercetare în domeniul propulsiei fără emisii de noxe, vizând "curăţarea" sectorului transporturilor.

Obama va include taxa propusă într-un proiect de buget care va fi trimis săptămâna viitoare Congresului. Taxa ar urma să fie introdusă în etape, în următorii 10 ani.

Banii astfel atraşi ar fi utilizaţi pentru construirea de căi ferate de mare viteză, promovarea automobilelor autonome şi dezvoltarea de sisteme de transport care să reducă emisiile poluante.

Propunerea are şanse mici să treacă de Congres, unde Partidul Republican controlează majorităţile, însă reprezintă un prim pas în noua strategie de combatere a schimbărilor climatice, unul dintre principalele proiecte ale preşedintelui, ajuns în ultimul an de mandat. După ce a finalizat, anul trecut, noua legislaţie de reducere a emisiilor de dioxid de carbon pentru sectorul energiei electrice, Obama şi-a întors atenţia către sectorul transporturilor, care generează 30% din emisiile poluante din SUA.

Prin taxarea companiilor petroliere, Casa Albă speră să facă progrese pe două fronturi: să obţină finanţare pentru proiectul de transport curat şi să descurajeze în general utilizarea combustibililor fosili.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO