Obamacare rămâne în vigoare. Înfrângere usturătoare pentru reforma sistemului de sănătate susţinută de Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat vineri că proiectul său de lege privind serviciile medicale a fost 'foarte aproape' să fie adoptat, înainte de a fi retras din lipsa majorităţii, şi a promis că guvernul urmează 'probabil' să angajeze o reformă fiscală, transmite AFP.
Economica.net - vin, 24 mart. 2017, 21:10
Obamacare rămâne în vigoare. Înfrângere usturătoare pentru reforma sistemului de sănătate susţinută de Donald Trump

„Am fost foarte aproape’, a declarat Donald Trump din Biroul Oval. Preşedintele republican a reafirmat că actuala lege referitoare la asigurările de sănătate – iniţiată de predecesorul său, Obamacare, pe care dorea să o abroge -, va „exploda”.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a declarat vineri seară că lipsa unui consens în rândul republicanilor a dus la retragerea în ultimul moment a controversatei legi de înlocuire a Obamacare. Retragerea acestui proiect reprezintă o mare lovitură pentru preşedintele Donald Trump, care a militat de-a lungul campaniei electorale pentru înlocuirea şi abrogarea Obamacare şi a încercat să-i forţeze pe republicanii nemulţumiţi să voteze legea prin impunerea unui ultimatum şi prin suspendarea abruptă a negocierilor de la Casa Albă, potrivit News.ro.

”Astăzi nu prea am obţinut consensul… dar am fost extrem de aproape. De asta am crezut că ar fi înţelept să nu continuăm cu votul şi să retragem legea. Sunt foarte mândru de legea pe care am redactat-o”, a declarat republicanul Paul Ryan într-o conferinţă de presă de la Camera Reprezentanţilor.

De asemenea, liderul republican a explicat că această zi este o dezamăgire pentru Partidul Republican.

”Este greu să faci lucuri mari”, a spus preşedintele Camerei Reprezentanţilor, citat de News.ro.

Paul Ryan a avertizat că Obamacare va deveni din ce în ce mai rea pentru populaţia Statelor Unite.

”Cred că le făceam democraţilor o favoare, le făceam arhitecţilor o favoare prin aprobarea acestei legi înainte ca Obamacare să înrăutăţească situaţia”, a declarat preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Trump a dat un ultimatum republicanilor şi a cerut Camerei Reprezentanţilor să voteze vineri controversate lege de înlocuire a Obamacare, care a stârnit îngrijorări atât în rândul democraţilor, cât şi a republicanilor din Congres.

Iniţial, oficialii administraţiei prezidenţiale le-au transmis republicanilor că Donald Trump nu mai are de gând să participe la negocieri şi va trece la următoarea promisiune electorală dacă legislaţia de înlocuire a Obamacare nu trece de Camera Reprezentanţilor, forţând mânca republicanilor nemulţumiţi de proiectul propus de Casa Albă, dar care nu vor să apere legislaţia lui Barack Obama.

Preşedintele american a revenit asupra declaraţiilor sale, precizând că îi aşteaptă în viitor şi pe democraţi la masa negocierilor pentru a discuta despre înlocuirea Obamacare.

Aproximativ 14 milioane de americani ar fi putut să-şi pierdă asigurarea medicală în 2018, în baza noului plan republican de asistenţă medicală, arată analiza Biroului pentru Buget Congresional (CBO).

De asemenea, numărul persoanelor neasigurate urma să crească cu 24 de milioane până în 2026, ajungând la 52 de milioane de oameni în Statele Unite.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai
Top constructori autostrăzi: Aktor, Alarko și Astaldi au avut cele mai mare progrese în luna mai
Autostrada Bucureștiului (A0) și mega-podul de la Brăila reprezintă șantierele de infrastructură rutieră cu cele mai mari progrese înregistrate în luna mai, potrivit raportărilor către......
Croitoru, BNR: Majorarea veniturilor la buget se poate face prin eliminarea excepţiilor de la impozitare. Ce presupune impozitarea progresivă, ce spun experții, și cât de oportună este acum?
Croitoru, BNR: Majorarea veniturilor la buget se poate face prin eliminarea excepţiilor de la impozitare. Ce presupune impozitarea ...
Lucian Croitoru, de la BNR, refuză să se pronunţe asupra introducerii impozitării progresive, eliminarea excepţiilor ...
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut cu peste 36%
Grupul Carrefour a avut anul trecut cu peste 760 de angajați mai puțin decât în 2020. Profitul Carrefour SA a crescut ...
Grupul francez Carrefour a avut anul trecut în trei dintre cele patru entități pe care le controlează un număr mediu ...
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Boloş: Sumele din PNRR pentru energie se vor suplimenta
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că este obligatoriu să fie regândit capitolul ...