1EUR = 4.8705 RON | Bucureşti 22 º

News

Obiecte de pe iahtul care i-a aparţinut lui Bernard Tapie vor fi scoase la licitaţie

Casa Drouot organizează săptămâna viitoare, luni şi marţi, o licitaţie cu mobilier, veselă şi alte obiecte de pe iahtul Phocea, care i-a aparţinut lui Bernard Tapie şi apoi femeii de afaceri franceze de origine libaneză Mouna Ayoub. Obiectele vor fi prezentate publicului la sfârşitul acestei săptămâni, relatează metronews.fr.

24 apr, 2014 | Agerpres

Printre articolele scoase la vânzare se numără ceşti din care Tapie bea ceai, rochii ale milionarei Mouna Ayoub create de Jean-Paul Gaultier sau cupa din care a băut şampanie Keanu Reeves la prezentarea filmului 'Matrix' la Festivalul de la Cannes. În total vor putea fi licitate o mie de obiecte de pe celebrul iaht de 75 m.

Obiectele au fost evaluate între câteva zeci de euro - de exemplu un cuţit de tăiat corespondenţa - şi 20.000 euro - rochii ale lui Jean-Paul Gaultier purtate de Mouna Ayoub. Între cele două extreme, doritorii vor putea achiziţiona diferite obiecte, cum ar fi un coş de picnic Mulberry din răchită, estimat la 300-400 euro, veselă, tablouri, prosoape de baie brodate cu 'Phocea'.

Mouna Ayoub a cumpărat iahtul în 1997 cu echivalentul a 6 milioane de euro şi spune că a 'cheltuit o avere să îl restaureze'. A investit mult şi în decorarea vasului pe care au venit celebrităţi mondiale, ca Jack Nicholson şi Kylie Minogue, membri ai unor familii regale sau mari patroni.

'Fiecare obiect este legat de o amintire ce ţine îndeosebi de copiii mei, de copilăria şi adolescenţa lor', a spus Mouna Ayoub, care explică şi scoaterea la vânzare a obiectelor de pe iaht: 'Nu mai vreau să retrăiesc aceste momente din trecut. Mă întristează să revin asupra acelor amintiri.'

Şi vânzarea iahtului a îndurerat-o pe Mouna Ayoub. Fiul său cel mare l-a vândut când era internată în spital, iar ea a descoperit că nu îl mai are când s-a externat. Vasul fusese vândut unui franco-canadian şi apoi unui thailandez. Nu a încetat însă să spere că îl va răscumpăra. 'Visez încă să îl răscumpăr, este vaporul meu. Este a doua mea fiică', a spus Ayoub, sperând că vânzarea obiectelor de pe iaht şi poate a unor articole de îmbrăcăminte create de firma ei o vor ajuta să îşi atingă scopul.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO