1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

UPDATE Obligaţiunile Bucureştiului s-au vândut la dobânzi între 2,8 şi 5,1%. Vor fi listate la Bursă

Oferta de obligaţiuni emise de municipiul Bucureştiului, în valoare de peste 2,2 miliarde de lei, s-a derulat pe patru tranşe, cu tot atâtea scadenţe: de la trei ani, unde s-a adjudecat o dobândă de 2,8%, până la 10 ani, segment pe care dobânda a ajuns la 5,1%. Tranzacţiile au fost raportate la Bursă, unde titlurile vor putea fi accesibile pentru marii investitori, inclusiv fondurile mutuale, iar prin acestea şi pentru investitorii mici.

29 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

Oferta de obligaţiuni ale Capitalei de 2,22 miliarde de lei a fost segmentată pe patru scadenţe începând de la trei ani (maturitate în 2018), pentru care dobânda este de 2,8%, la cinci ani cu dobânda de 3,58%, la şapte ani, cu dobânda de 4,43% şi pe 10 ani cu dobânda de 5,1&, potrivit unor surse apropiate ofertei.

 Oferta a fost împărţită în patru tranşe egale de câte 55.000 de titluri, pentru fiecare dintre scadenţele prevăzute. Fiecare obligaţiune are o valoare nominală de 10.000 lei.

Plaja de rate ale dobânzilor obligaţiunilor capitalei oferă un indiciu despre ritmul creşterii dobânzilor la leu în general, ca şi despre costul împrumuturilor României, având în vedere că rating-urile Bucureştiului sunt apropiate de cele ale ţării.

Miercuri a avut loc formal tranzacţia dintre subscriitori obligaţiunilor Bucureşti şi emitent, prin intermediarii emisiunii şi prin sistemul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, prin sistemul  BVB au fost trecute 133 de tranzacţii cu 222.010 de obligaţiuni Bucureşti, în valoare de peste 2,220 miliarde de lei (peste 504,2 milioane de lei).

Decontările vor avea loc în 4 mai. Pe 6 mai, obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sub simbolurile PMB18, PMB20, PMB22, PMB25, câte unul pentru fiecare scadenţă.

Este cea mai mare ofertă de obligaţiuni din ultimii 10 ani, cu excepţia  emisiunilor de titluri de stat facute de Trezorerie, s-a derulat sub forma plasamentulu iprivat, a început luni 27 aprilie, la ora 10.00, s-a închis marţi la ora 13 şi a fost intermediată de brokerii de la Raiffeisen Bank, Nomura si BT Securities.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO