„Observ că suntem luaţi de proşti” – Cristian Vlad, coordonatorul Young ANAT

Cristian Vlad, președintele Regiunii Centru a Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) va coordona grupului de lucru Young ANAT, entitate creată de ANAT, care va cuprinde șefi de agenții sub 35 de ani din România. Deși Young ANAT e momentan în fază incipientă, Cristian Vlad, care deține agenția de turism VladCris-Consult din Făgăraș, are deja planuri în ceea ce privește organizarea și activitatea noii asociații şi spune că trăieşte cu senzaţia că agenţii de turism sunt luaţi de proşti de autorităţi.
Răzvan Zamfir - mie, 05 aug. 2020, 18:27
„Observ că suntem luaţi de proşti” - Cristian Vlad, coordonatorul Young ANAT

După 25 august, când activitatea asociației va fi validată, Cristian Vlad spune că va crea un grup de 5 șefi de agenții sub 35 de ani din cât mai multe zone ale țării, alături de care va decide direcțiile Young ANAT.

„Vom promova pachete de câteva zile în diverse zone ale țării pentru turiștii români pe care ne bazăm acum, atâta vreme cât cei străini sunt zero. Mai merge doar turismul de business, dar nu în mod deosebit. Logistica există, problema e la infrastructură unde suntem complet depășiți, dar ne vom descurca”, spune Cristian Vlad.

Citește și: 60% dintre români ar accepta o nouă perioadă de urgență

Acesta își propune să fie un fel de interfață între guvern și tinerii antreprenori din turism.

„Voi participa și la întâlnirile cu resposabilii din guvern și sper să aflu și când ne vor ajuta cu adevărat, au trecut deja 4-5 luni și pentru turism nu s-a oferit nimic din partea statului, deși nu noi am creat pandemia aceasta. Dar noi avem alături de HoReCa, cel mai mult de tras de pe urma ei”, explică Vlad.

Acesta spune că firma sa a pierdut în primele 3 luni ale pandemiei circa 97% dintre venituri față de anul trecut, și a fost nevoit să dea concedii fără plată și apoi concedieri, din cauza faptului, arată acesta, „că Guvernul nu a inclus codul agenții de turism, printr-o eroare inexplicabilă, între cele cărora le achita trei sferturi din salariul mediu”.

Citește și: Nurol Insaat și SA&PE și Spedition UMB vor construi loturile 3 și 4 ale Centurii București

„Preconizez că vom mai avea de suferit încă cel puțin un an, poate mai mult, de pe urma pandemiei, iar resursele noastre sunt limitate. Nu putem să le întindem la nesfârșit. Observ că suntem luați de proști de guvernanți, care știu să trimită în controale oameni complet nepregătiți, dar nu reacționează când un domeniu își pierde banii din cauza lipsei de cerere provocată de factori externi”, susține Vlad.

În fine, potrivit spuselor cu Cristian Vlad, agențiile de turism membre ale ANAT își vor axa oferta pe turistii români, cu pachete scurte de vacanță, în zone precum Făgăraș, Maramureș, Bucovina și altele, în speranța că vor salva ce se mai poate salva dintr-un sezon deja compromis de pandemie.

Te-ar mai putea interesa și
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Tramvaiele noi de la Astra Arad, prea lungi pentru peroanele unor stații din București
Odată cu achiziția celor 100 de tramvaie de la Arad, Primăria Capitalei trebuie să mai investească în modernizarea de linii, dar și în alungirea unor peroane. În caz contrar, noile tramvaie......
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa primul autobuz electric produs de o companie din România
Primăria Oradea va testa, timp de o lună, un autobuz electric lansat de compania producătoare de autovehicule de transport ...
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primăria Sectorului 1 propune ca restaurarea Teatrului Excelsior să fie făcută de Compania de Investiții S1
Primarul Clotilde Armand vrea predarea către Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes ...
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Stellantis şi Foxconn se asociază într-un joint-venture care va produce tehnologie IT pentru autoturisme
Producătorul auto Stellantis şi compania taiwaneză Foxconn au anunţat marţi că intenţionează să înfiinţeze o societate ...