1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

IT&C

Odată cu listarea la Bursă, Digi vrea să-şi mute domiciliul fiscal în România

Digi Communications NV, fosta Cable Communications Systems NV, compania-mamă a RCS & RDS, vrea să devină rezidentă fiscal în România în contextul ofertei publice iniţiale (IPO) pregătită în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit raportului anual al companiei controlate de antreprenorul Zoltan Teszari.

14 apr, 2017 | | ECONOMICA.net

În prezent, Digi este încorporată în Olanda. România are tratat cu Olanda în vederea evitării dublei impozitări.

Compania anticipează, în raportul anual, că din cauza nealinierii legislaţiei româneşti cu cea a Uniunii Europene, statul român ar putea percepe taxe pe dobânda aferentă obligaţiunilor Digi cu scadenţa în anul 2023, în valoare de 350 milioane euro. Cuantumul acestor taxe ar ajunge la aproximativ 3,3 milioane de euro pe an, precizează Digi.

"Compania consideră că impunerea unei astfel de taxe este incorectă. Însă, compania anticipează, ca măsură prudenţială, că va plăti aceste taxe. Compania intenţionează să revendice recuperarea sumelor plătite şi este pregătită de litigiu în acest sens. Un astfel de litigiu va dura relativ mult şi va fi unul complex", se arată în raport.

Cu afaceri de peste 800 milioane euro în România, Ungaria, Spania şi Italia, Digi şi-a anunţat, marţi, intenţia de a flota un pachet de 25% din acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. Compania are peste 12 milioane de clienţi şi 13.000 de angajaţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO