1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Odonanța miliară 8: Piețele sunt deschise, e liber la repararea mașinilor, se interzice exportul unor alimente de bază

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat câteva dintre măsurile Ordonanței Militare 8.

09 apr, 2020 | ECONOMICA.net

Din aceasta seară este permisa circulația dupa ora 22 a celor care practică pescuitul comercial.

Este permisă deplsarea apicultorilor înspre și dinspre stupină. Cel in cauză trebuie să faca dovada cu actele activității.

Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență, strict pentru agricultorii care prezintă certificat de producător agricol.

În zilele de joi, vineri si sâmbată, dinaintea sărbătorilor de Paște, comercianții  pot prelungi orarul de funcționare cât cred că e necesar.

Se interzice exportul pentru următoarele produse agroalimentare: grâu, orez, orz, soia, porumb, turte, zahăr, ulei, produse de patiserie. Procedurile de export pentru aceste produse aflate deja in derulare se supenda pe perioada starii de urgenta

Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto

Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14 aprilie 2020.

Se interzice, pe perioada stării de urgență, încetarea sau suspendarea activității serviciilor sociale de tipul centrelor rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile.

Pe perioada stării de urgență se suspendă procedurile de vânzare cumpărare de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora.

Știrea se actualizează

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO