1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Oettinger: UE va ajuta Ucraina să reglementeze datoria pentru gazul rusesc

Uniunea Europeană va ajuta Ucraina să reglementeze datoria de două miliarde de dolari pentru achiziţiile sale de gaz rusesc şi poate de asemenea să-i furnizeze gaz, a anunţat marţi comisarul european pentru energie, Gunther Oettinger, relatează AFP.

04 mar, 2014 | Agerpres

'Plata facturilor de gaz datorate de Ucraina se află pe un loc ridicat în programul de ajutor al Comisiei Europene' ce va fi adoptat miercuri, a precizat oficialul UE, la încheierea unei reuniuni a miniştrilor europeni ai energiei.

'Naftogaz datorează Gazprom în jur de două miliarde de dolari şi îi vom ajuta să reglementeze această factură. Ajutorul Comisiei va fi completat cu ajutoare acordate de unele state', a adăugat Oettinger, potrivit căruia ajutorul de un miliard de dolari anunţat mai devreme de SUA va servi de asemenea la achitarea acestei datorii.

Compania rusă Gazprom a anunţat tot marţi că, începând cu luna aprilie, nu va mai vinde Ucrainei gaze la preţ redus, aşa cum o făcea din decembrie ca parte a unui plan de salvare a fostei republici sovietice, a declarat directorul executiv al concernului, Aleksei Miller.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO