Oferta de acţiuni Digi pentru micii investitori, subscrisă integral din prima zi. Brokerii spun că este cel mai căutat domeniu

Oferta de retail garantată Digi (RCS&RDS), pentru persoane fizice, ce cuprinde 534.000 de acţiuni şi care a fost lansată vineri dimineaţă, a fost cumpărată integral în doar o oră şi jumătate. Brokerii consultaţi de News.ro spun că domeniul de tehnologie în care activează grupul RCS&RDS este cel mai căutat sector de către investitori şi estimează că oferta publică va fi suprasubscrisă de trei-patru ori în perioada de derulare, scrie News.ro.
Economica.net - vin, 28 apr. 2017, 15:56
Oferta de acţiuni Digi pentru micii investitori, subscrisă integral din prima zi. Brokerii spun că este cel mai căutat domeniu

O persoană fizică a putut cumpăra maximum 267 de acţiuni, la un preţ maxim de 56 de lei, potrivit News.ro

„Este un brand cunoscut şi cea mai mare oferta publică privată de la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că aceste două considerente au cântărit mult la ritmul alert de subscriere. Trebuie menţionat şi mecanismul ales pentru tranşa garantată (‘primul venit, primul servit’), care a făcut ca sentimentul urgenţei să crească şi mai mult”, a declarat vineri, pentru News.ro, directorul general adjunct al casei de brokeraj TradeVille., Ovidiu-George Dumitrescu.

El afirmă că vineri s-a subscris întreaga cantitate garantată în circa 1,5 ore de la deschiderea subscrierilor, în timp ce, în total, din cantitatea alocată investitorilor individuali s-a subscris un procent de circa 42%.

„Atâta timp cât listarea se va constitui într-o poveste de succes atât pentru companie, cât şi pentru acţionarii din IPO, avem şansa ca ea să atragă mult mai mulţi noi emitenţi la bursă, emitenţi care prin emisiunea de acţiuni să îşi întărească structura de capital şi să poată genera creştere şi prosperitate pentru întreaga economie”, a mai spus Dumitrescu.

Brokerii argumentează că domeniul de activitate al Digi este în topul preferinţelor investitorilor la nivel mondial.

„S-au subscris cele de pe tranşa de retail. Este prima companie de calibru din sectorul IT, televiziune, Internet, care se listează, domeniul high-tech este cel mai căutat sector de către investitori. Când văd astfel de oportunităţi ei nu le ratează. Şi este normal ca acesta să fie motorul creşterilor viitoare”, a afirmat brokerul Adrian Simionescu, pentru News.ro.

El estimează că oferta publică va fi suprasubscrisă de trei-patru ori în perioada de derulare. „Asta arată şi potenţialul de creştere viitor. Pe locul doi în preferinţele investitorilor sunt ofertele medicale”, a spus Simionescu.

Tranşa investitorilor instituţionali reprezintă 85% din total, echi­valentul a 18,4 milioane de acţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail numără 3,2 milioane acţiuni.

Digi Communications NV este o companie înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează cea mai mare afacere, compania RCS & RDS, ce deţine cea mai mare reţea de cablu TV din România şi a patra companie de telefonie mobilă, Digi Mobil. Compania a anunţat, la mijlocul lunii aprilie, că va lansa o ofertă publică iniţială pe BVB.

”Se preconizează că Carpathian Cable Investments S.à.R.L., Celest Limited, ING Bank N.V., Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicusor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszári, care vor vinde Acţiuni Oferite în cadrul Ofertei (împreună „Acţionarii Vânzători”) vor oferi până la 21.744.108 acţiuni oferite pentru a obţine sume preconizate brute de până la 1.218 milioane lei”, se arată în prospect.

Investitorii de retail pot obţine o reducere de 7% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în mod valabil în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei ofertei, până în data de 5 mai, şi o reducere de 3% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în perioada 8-10 mai. Ultima zi a ofertei este 10 mai.

”La determinarea preţului de ofertă, a mărimii ofertei şi a bazei de alocare, se vor lua în considerare mai mulţi factori, inclusiv nivelul şi natura cererii pentru acţiunile oferite în timpul procesului de bookbuilding, nivelul cererii din cadrul tranşei investitorilor de retail, condiţiile de piaţă predominante şi obiectivul de stabilire a unei pieţe secundare ordonate pentru acţiunile oferite”, se arată în prospect.

Listarea Digi este intermediată de către Citigroup şi Deutsche Bank, în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu BT Capital Partners S.A., BRD-Groupe Société Générale, Société Générale, Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

Te-ar mai putea interesa și
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă la prânz
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă la prânz
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, care s-a deconectat de la Sistemul Energetic Național (SEN) miercuri, 28 iulie, la ora 23.08, va fi reconectată sâmbătă, 31 iulie, potrivit......
Cîţu: PNRR este, în procent de 95%, deja negociat cu Comisia Europeană. Sunt sigur că va fi aprobat
Cîţu: PNRR este, în procent de 95%, deja negociat cu Comisia Europeană. Sunt sigur că va fi aprobat
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este în procent de 95% deja negociat cu Comisia Europeană şi ...
Visual Fan, care deţine Allview, preia 12% din Headlight Solutions, dezvoltator de soluţii software şi hardware
Visual Fan, care deţine Allview, preia 12% din Headlight Solutions, dezvoltator de soluţii software şi hardware
Visual Fan, compania deținătoare a brandului Allview, listată la BVB, anunță preluarea unei participații de 12% din ...
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Drulă: Operatorul privat care a provocat accidentul de la Fetești nu va mai efectua transport feroviar
Operatorul privat al cărui tren a provocat accidentul de noaptea trecută, de la Fetești, nu va mai putea efectua operațiuni ...