1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Acţionarii Fondului Proprietatea ar vinde azi 74% din acţiunile fondului. Este ultima zi a ofertei de răscumpărare

În ultima zi de derulare a ofertei publice de răsumpărare a propriilor acţiuni de către Fondul Proprietatea (FP), acţionarii FP au oferit de 12,4 ori mai multe titluri decât valoarea maximă a ofertei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înscrise pe ecranele brokerilor.

02 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au pus în vânzare peste 9,34 miliarde de acţiuni FP, în cadrul ofertei publice de cumpărare a titlurilor proprii care urmează să se închidă marţi dimineaţă, potrivit  datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înscrise pe ecranele brokerilor, după  deschiderea pieţei.

Oferta este suprasubscrisă de peste 12,4 ori. Acţiunile FP scoase la vânzare de acţionari reprezintă peste 74%  din totalul acţiunilor Fondului.

Oferta de "răscumpărare accelerată" a acţiunilor FP a vizat scoaterea din piaţă a unui pachet de 750 de milioane de acţiuni acţiuni (5,53% din total), la preţul de 1,11 lei/unitate. Oferta a început pe 3 noiembrie şi are ca scop, pe de o parte, creşterea preţului de piaţă al acţiunilor FP şi implicit reducerea diferenţei dintre acesta şi valoarea activelor fondului aferentă unei acţiuni.

FP a mai derulat o ofertă accelerată de răscumpărare, la finalul anului trecut, când a luat din piaţă 600 de milioane de acţiuni (4,35%), la preţul de 1 leu/unitate. La data respectivă, acţionarii ar fi vrut să vândă în ofertă peste 72% din FP. Gradul de subscriere a fost de peste 17,4 ori mai mare decât volumul cerut.

Totodată, oferta de răscumpărare are ca scop şi transferul de valoarea către acţionari. Casa de investiţii Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a vândut 1% din acţiunile FP, în cadrul ofertei de răscumpărare derulată de Fond anul trecut.

Citeşte şi

Fondul Proprietatea a demarat în trombă în a patra campanie de răscumpărare de acţiuni

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO