1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Oficial BCE: G20 va discuta despre riscurile provocate de monedele virtuale la reuniunea din luna martie

Autorităţile de reglementare a sectorului financiar analizează riscurile provocate de bitcoin şi alte monede virtuale şi vor discuta un răspuns la viitoarea reuniune a G20 din luna martie, a declarat vineri un oficial al Băncii Centrale Europeme (BCE), transmite Reuters, citată de News.ro

27 ian, 2018 | News.ro

"Comunitatea internaţională pregăteşte un răspuns şi mă aştept, de exemplu, ca discuţiile de la reuniunea G20 care va avea loc în martie, la Buenos Aires, să se concentreze foarte mult pe aceste probleme", a afirmat Benoit Coeure, membru în board-ul BCE, prezent la Forumul Economic Mondial de la Davos, citat de News.ro.

Între timp, o importantă platformă de tranzacţionare a monedelor virtuale din Japonia, Coincheck, a fost atacată de hackeri şi a pierdut aproximativ 58 de miliarde de yeni (534 milioane dolari), a relatat postul de televiziune naţional NHK.

Coincheck a postat vineri după-amiază pe site-ul propriu că a suspendat retragerile pentru aproape toate monedele virtuale. Compania a anunţat poliţia, precum şi Agenţia pentru Servicii Financiare din Japonia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO