1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Oficial BCE: Grecia se apropie de "sfârşitul jocului" în negocierile cu creditorii

Guvernul Greciei este în pericol serios să intre în incapacitate de plată a viitoarelor rate către FMI, un membru al consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), Yves Mersch, avertizând că Grecia se apropie de "sfârşitul jocului" în discuţiile cu creditorii internaţionali, informeaza Mediafax. 

18 mai, 2015 | Mediafax

Într-un document al FMI obţinut de Channel 4 News se arată că "autorităţile elene nu vor putea plăti Fondului întreaga sumă de 1,5 miliarde de euro scadentă în luna iunie, în lipsa unui ajutor financiar din partea creditorilor. Următoarea rată, de 300 de milioane de euro, are termen pe 5 iunie. În acelaşi timp, Guvernul trebuie să găsească bani pentru plata salariilor şi pensiilor, la sfârşitul lunii mai, relatează MarketWatch.

Guvernul elen susţine că va putea plăti salariile şi pensiile în această lună, dar până atunci are nevoie de un acord cu creditorii, din cauza crizei de lichidităţi, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Executivului, Gabriel Sakellaridis.

El a exclus impunerea unei taxe pe depozitele bancare pentru strângerea de numerar şi a precizat că Guvernul nu va semna un al treilea program de salvare. Citeste materialul integral pe Mediafax.ro 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO