1EUR = 4.7781 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Oficial Fed: Este posibil ca reducerea achiziţiilor de obligaţiuni să nu înceapă înainte de 2014

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite ar putea să menţină achiziţiile lunare de obligaţiuni la nivelul actual de 85 de miliarde de dolari până la începutul anului 2014, a declarat vineri preşedintele din Chicago al băncii centrale, Charles Evans, transmite MarketWatch.

27 sep, 2013 | Mediafax

Evans a declarat reporterilor, după un discurs susţinut la Oslo, că există "o şansă decentă" ca oficialii Fed că aibă suficientă încredere în soliditatea economiei americane pentru a începe retragerea măsurilor de stimulare la una din ultimele două şedinţe de politică monetară din acest an, de la sfârşitul lunii octombrie sau decembrie.

"Dar este posibil să se întâmple la reuniunea din ianuarie", a spus Evans, citat de Wall Street Journal.

Aceasta este una dintre primele sugestii venite din partea unui oficial Fed că reducerea achiziţiilor de obligaţiuni ar putea fi amânată pentru 2014.

Preşedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat în iunie că instituţia ar putea începe retragerea achiziţiilor de obligaţiuni pe parcursul acestui an, dacă evoluţia economiei va continua să se îmbunătăţească.

Numeroşi analişti au anticipat că banca centrală va reduce achiziţiile de obligaţiuni la reuniunea din septembrie, dar nu a fost aşa, fiind luaţi prin surprindere.

După reuniune, majoritatea reprezentanţilor Fed au spus că planul lui Bernanke de a începe retragerea măsurilor de stimulare în acest an este încă valabil.

Evans este membru cu drept de vot în comitetul de politică monetară al băncii centrale şi a confirmat că decizia de a nu modifica achiziţiile a fost una strânsă.

În urma declaraţiilor lui Evans, preţul aurului cu livrare în decembrie a crescut cu 1%, respectiv cu 13,8 dolari, la 1.337,9 dolari uncia, la bursa de mărfuri din New York.

Indicele ICE al dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de şase valute importante, a scăzut la 80,196 puncte, de la 80,535 puncte la închiderea de joi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO