1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Oficial francez: Dacă toţii refugiaţii vin în Europa, Statul Islamic a câştigat

Aproape patru milioane de refugiaţi sirieni şi irakieni se află în prezent în Turcia, Liban şi Iordania, iar continuarea acestui exod nu va însemna decât că gruparea jihadistă Statul Islamic a câştigat meciul în Orientul Mijlociu, a avertizat marţi ministrul de externe francez, Laurent Fabius, într-o declaraţie acordată RTL, înaintea deschiderii unei conferinţe împreună cu omologul său iordanian, Nasser Judeh, consacrată situaţiei refugiaţilor din Orientul Mijlociu.

08 sep, 2015 | Agerpres

'Este foarte dificil, dar dacă toţi aceşti refugiaţi vin în Europa sau în altă parte, Statul Islamic a câştigat jocul. Este necesar ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, este important ca diversitatea să fie conservată', a pledat şeful diplomaţiei franceze.

Conferinţa, organizată de Franţa împreună cu Iordania, are drept scop ca 'Orientul Mijlociu să rămână Orient Mijlociu', adică o regiune a diversităţii, unde pot exista creştini, yazidiţi etc, a declarat Fabius, care respins ideea ca această regiune a lumii să devină dominată de 'o singură culoare'.

În aceeaşi declaraţie, ministrul de externe francez a spus că refuză să cedeze în faţa (preşedintelui sirian) Bashar al-Assad. 'Să ai sentimentul că Bashar va proteja Siria... Nu. Soluţia este (...) foarte dificilă, dar absolut indispensabilă', a spus el, pentru că Bashar 'i-ar împinge în braţele teroriştilor pe toţi cei pe care îi persecută'.

O situaţie care l-a determinat pe secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, să-l numească pe liderul sirian drept 'criminal împotriva umanităţii'. 'Un singur om nu poate sta în calea unei soluţii. Va fi necesar să găsim elemente ale regimului şi elemente ale opoziţiei pentru a merge spre această tranziţie politică', a nuanţat Laurent Fabius, după anunţul făcut de preşedintele Francois Hollande privind desfăşurarea unor 'zboruri de recunoaştere' deasupra Siriei în vederea unor 'lovituri' împotriva poziţiilor grupării teroriste Statul Islamic.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO