1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Oficiali din Ungaria şi Bulgaria au inaugurat o staţie de contorizare a gazelor

Secretarul de stat Tamas Menczer din Ungaria şi premierul bulgar Boyko Borisov au inaugurat luni o staţie de contorizare a gazelor în Gorska Polana, în sudul Bulgariei, transmite MTI.

21 oct, 2019 | Agerpres

Asigurarea furnizării de energie este o problemă de securitate naţională, prin urmare Guvernul de la Budapesta este decis să se asigure că ţara primeşte gaze din câteva surse şi prin rute diversificate, a declarat Tamas Menczer la Gorska Polana, o facilitate care face parte din Coridorul Sud de Gaze.

Cooperarea internaţională privind furnizarea gazelor se va întări în întreaga regiune, a apreciat oficialul ungar. Acesta a adăugat că gazoductul Turkish Stream va începe furnizarea gazelor ruseşti către Turcia înainte de finalul anului, în timp ce o altă conductă este finalizată pentru a conecta Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia şi Turcia, via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO