1EUR = 4.8396 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Oficialii de la Atena dau asigurări că sistemul bancar este sigur şi nu sunt necesare noi măsuri

Sistemul bancar din Grecia nu se confruntă cu o ameninţare iminentă la adresa stabilităţii sale, care să necesite măsuri din partea Guvernului, a declarat luni un oficial elen, transmite Reuters.

22 iun, 2015 | Agerpres

Autorităţile de la Atena colaborează îndeaproape cu Banca Centrală Europeană, le-a declarat jurnaliştilor oficialul prezent la summitul de la Bruxelles.

Ewald Nowotny, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, a confirmat că instituţia a extins plafonul liniei de finanţare de urgenţă (ELA) destinată creditorilor eleni până la sfârşitul zilei, sugerând că evoluţiile ulterioare vor depinde de rezultatul negocierilor de luni dintre Grecia şi creditorii săi.

BCE extinde linia de finanţare de urgenţă pentru a treia oară în mai puţin de o săptămână, după ce retragerile din depozitele băncilor elene au crescut până la aproximativ două miliarde de euro în ultimele trei zile. Accelerarea retragerilor din ultimele zile a fost provocată şi de speculaţiile privind introducerea unor restricţii asupra mişcărilor de capital, deşi autorităţile de la Atena au dezminţit un astfel de scenariu.

Cele patru mari bănci greceşti - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank - sunt prezente şi pe piaţa din România.

După un nou eşec al discuţiilor, joi seară, un summit extraordinar al şefilor de stat şi de guvern din cele 19 ţări din zona euro, consacrat Greciei, a fost convocat pentru luni seară, la Bruxelles. În lipsa unui acord până la sfârşitul lunii iunie, Grecia s-ar putea trezi în imposibilitatea achitării unei tranşe de 1,5 miliarde de euro către FMI şi ar putea intra în incapacitate de plată, avertizează experţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO