1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

News

Olanda: Partidul lui Geert Wilders s-a clasat pe poziţia a treia şi va avea patru locuri în PE

Condus de euroscepticul Geert Wilders, Partidul Libertăţii din Olanda, de extremă-dreapta şi anti-imigraţie, ar urma să obţină până la urmă patru mandate în viitorul Parlament European, în pofida unui recul faţă de precedentul scrutin european, potrivit celor mai recente rezultate, transmite DPA.

26 mai, 2014 | Agerpres

Cele mai noi date arată că partidul lui Wilders a obţinut 13,2% din voturi, plasându-se pe poziţia a treia în Olanda, după ce primele exit-poll-uri care au apărut după alegerile de joi îl dădeau pe poziţia a patra. Formaţiunea a pierdut totuşi 3,5% faţă de alegerile europene din 2009.

Pe primele două locuri s-au clasat creştin-democraţii (5 locuri) şi partidul liberal de stânga D66 (4 locuri). Liberalii de dreapta din VDD, partid aflat la guvernare, şi social-democraţii (PvdA) ar urma să deţină fiecare trei locuri în viitorul legislativ comunitar.

'Verzii' - o coaliţie de două partide creştine - şi socialiştii eurosceptici au obţinut câte două mandate. Pentru prima dată, un partid de protecţie a animalelor va intra în PE, cu un mandat

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO