1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

News

Olanda suspendă dialogul privind cooperarea militară cu Rusia

Guvernul olandez a suspendat pe termen nelimitat dialogul pe care-l menţinea cu Rusia pe teme de cooperare în domeniul apărării, din cauza situaţiei din Ucraina, a informat sâmbătă Ministerul olandez al Apărării, transmite EFE.

12 apr, 2014 | Agerpres

Contactele au fost îngheţate până când se va ajunge la o soluţie satisfăcătoare a situaţiei din Ucraina, a declarat ministrul olandez al apărării, dna Jeanine Hennis-Plasschaert, într-un comunicat.

Dialogul cu armata rusă a fost suspendat, iar militarii ruşi nu mai pot participa la cursuri specializate organizate de Ministerul Apărării din Olanda, a explicat postul public de televiziune NOS.

Decizia executivului olandez survine după ce NATO a suspendat la începutul lunii orice cooperare cu Rusia, atât de natură civilă, cât şi militară, ca 'o consecinţă directă a intervenţiei militare ilegale' ruse în Ucraina şi pentru că Rusia a încălcat suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Totuşi, Olanda va menţine deschise canalele de comunicare cu Rusia în domeniul apărării prin intermediul ataşatului său militar, a precizat executivul olandez.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO