1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Olanda trebuie să devină prima ţară din Europa care pune capăt "populismului rău" - premier

Premierul olandez Mark Rutte a făcut apel, luni, ca Olanda să devină prima ţară din Europa care pune capăt 'populismului rău', cu două zile înaintea unui scrutin crucial la care partidul său VVD (Partidul Popular Liberal şi Democrat) este urmat îndeaproape în sondaje de formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (PVV), transmite AFP.

14 mar, 2017 | Agerpres

'Putem spune că aceste alegeri sunt sferturile de finală în încercarea de a împiedica o victorie a populismului rău', a declarat Rutte în cadrul unei conferinţe de presă la Rotterdam, înaintea unui duel televizat cu Geert Wilders, liderul PVV.

'Semifinalele sunt în Franţa, în aprilie şi mai, iar apoi finala este în Germania, în septembrie', a continuat el.

'Vreau ca Olanda să fie prima ţară care pune capăt populismului rău, care pune capăt efectului de domino', a insistat premierul olandez, într-o referire la Brexit şi alegerile prezidenţiale din SUA.

La alegerile legislative de miercuri, care vin după o campanie dominată de problema imigraţiei şi integrării, partidul premierului ar urma să iasă pe primul loc, fiind cotat în cele mai noi sondaje, compilate şi prezentate duminică de site-ul Peilingwijzer, cu 16% din intenţiile de vot, ceea ce i-ar asigura 23-27 de mandate din cele 150 ale Camerei deputaţilor. Pe locul următor se clasează PVV, cu 13% , respectiv între 19 şi 23 de mandate.

Rutte, candidat la un al treilea mandat în fruntea acestei ţări cu 17 milioane de locuitori, a subliniat că se va 'lupta din toate puterile' pentru a 'evita trezirea, la 16 martie, într-o ţară unde cea mai mare forţă politică o reprezintă Geert Wilders'.

'Chiar dacă nu are nicio şansă să guverneze, pentru că partidul meu nu va guverna împreună cu ei, (un asemenea rezultat) ar trimite un mesaj către restul Europei', a mai menţionat premierul olandez.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO