1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Olanda vrea să scoată la licitaţie portofoliul de credite ipotecare americane al ING

Guvernul olandez a anunţat miercuri că intenţionează să organizeze o licitaţie pentru vânzarea portofoliului de credite ipotecare americane pe care l-a achiziţionat în anul 2009 cu ocazia salvării grupului bancar ING, transmite Reuters.

04 dec, 2013 | Agerpres

Vânzarea obligaţiunilor va fi intermediată de BlackRock Inc. în numele Trezoreriei Olandei iar ofertele preliminare trebuie să fie de cel puţin cinci miliarde de euro pentru a fi luate în considerare. Autorităţile olandeze au precizat că au luat decizia de a vinde acest portofoliu pe fondul îmbunătăţirii situaţiei pe piaţa imobiliară americană. Guvernul olandez se aşteaptă să finalizeze vânzarea acestor active într-o perioadă de 12 luni dar îşi rezervă dreptul de a amâna vânzarea dacă condiţiile de pe piaţă se vor schimba.

Luna trecută statul olandez a anunţat că va vinde un portofoliu de credite ipotecare în valoare de 6,4 miliarde de euro pe care le-a preluat de la ING în timpul crizei financiare, astfel că banca olandeză va putea achita ajutorul de stat mai devreme decât era prevăzut.

În anul 2008, ING a primit ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro, iar pentru a obţine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoită să cedeze o parte din activităţi şi să separe operaţiunile bancare de cele de asigurări.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 de unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO