1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Finanţe şi bănci

Olguţa Vasilescu: Dacă salariile vor scădea, este doar vina angajatorului care doreşte să ia din banii angajatului

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat la România TV că salariile nete nu vor scădea odată cu trecerea contribuţiilor la stat de la angajator la angajat, precizând că dacă se va întâmpla acest lucru este doar vina angajatorului, scrie Mediafax.

10 noi, 2017 | Mediafax

"Noi ne-am asigurat că din cauza acestui nou Cod Fiscal salariile nete nu au cum să scadă. Dacă vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului, care doreşte să ia din banii angajatului, care i se cuvin lui, dar angajatorul, anul viitor, va avea aceeaşi cheltuială salarială pe care o are şi anul acesta. Deci, nu e niciun motiv să umble la netul salariatului. Iar prin deducerile pe care le-am făcut, prin impozitele pe care le-am scăzut, ne-am asigurat că netul nu numai că nu scade, ci dimpotrivă, creşte. E adevărat, creşterea este foarte mică", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV.

De asemenea, ministrul a spus că măsura este menită să asigure creşterea contribuţiilor angajaţilor pentru Pilonul I de pensii.

"Estimările pe care le-am făcut sunt că vor avea pensii cu 20% în plus faţă de ceea ce se calculează acum", a precizat ministrul Muncii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO