1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Olguţa Vasilescu: De luna viitoare ar trebui deja să se încaseze salariile negociate pe noua Lege a salarizării unitare

Ministrul desemnat al Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi că nu vor fi probleme în ceea ce priveşte Legea salarizării unitare, iar începând de luna viitoare ar trebui să se încaseze salariile negociate pe noua lege a salarizării unitare.

29 iun, 2017 | ECONOMICA.net

'Nu va fi nicio problemă la legea salarizării, pentru că dacă vă uitaţi cu atenţie, o să vedeţi că la salariul minim pe economie sunt doar muncitorii necalificaţi, care lucrează în sistemul bugetar, toţi ceilalţi au salarii mai mari, cu studii superioare, deci nu va afecta. Legea salarizării a fost promulgată şi îi rog pe cei din administraţia publică locală să înceapă deja demersurile, să discute cu sindicatele, pentru că de luna viitoare ar trebui deja să se ia salariile negociate pe noua lege a salarizării unitare, după cum ştiţi, de la 1 iulie intră toată administraţia publică locală, nu doar demnitarii, cum s-a tot speculat până acum în presă şi trebuie făcute şedinţele locale şi judeţene ca să se aprobe salariile', a spus ministrul desemnat al Muncii.

De asemenea, aceasta a reafirmat că nu se pune problema unor tăieri de salarii.

'Nu se pune problema de tăieri, legea salarizării a fost promulgată, va intra în vigoare, vor fi chiar creşteri de salarii, în niciun caz tăieri. Ultimele măriri de salarii le-am făcut pentru armată chiar săptămâna trecută, adică cum credeţi că după o săptămână venim să tăiem salarii', a subliniat Lia Olguţa Vasilescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO